Tinerii nu se multumesc cu salarii sub 1.000 de euro

Sambata, 22 Martie 2008, ora 18:52
2882 citiri
Tinerii nu se multumesc cu salarii sub 1.000 de euro

Tinerii care au participat la targul de joburi "Angajatori de top", organizat la Sala Palatului din Bucuresti, se plang de faptul ca desi oferta de joburi este bogata, salariile oferite de angajatori sunt foarte mici, scrie Evenimentul Zilei in editia online de sambata.

La targ si-au prezentat ofertele 114 companii, care au scos la concurs 3.000 de slujbe din domenii precum IT, telecom, financiar, contabilitate, bancar, consultanta, limbi straine, farmaceutic, chimie, logistica, inginerie, constructii, marketing, vanzari si resurse umane.

Cei mai multi dintre studentii si absolventii care au trecut pragul targului s-au declarat foarte interesati de slujbele din domeniul bancar, despre care se stie ca sunt mai sigure si mai bine platite. Nici cele din IT nu au fost ocolite, mai ales ca pentru multe dintre ele nu se cerea o experienta atat de vasta ca in alte domenii.

Desi incantati de perpectiva de a lucra pentru una din firmele participante, tinerii se plang de faptul ca se tine cont prea putin de abilitatile si cunostintele lor si prea mult de experienta anterioara.

"Nu este de acceptat ca, dupa ce termin o facultate, sa mi se ofere un salariu de 200 sau 300 de euro, doar pentru ca n-am experienta. Atunci sa nu se mai planga patronii ca ofertele sunt mult mai multe decat cererile si ca noi, tinerii, alegem sa muncim in Spania sau in alta tara!", a declarat unul dintre absolventii veniti in cautarea unui job.

Tinerii intervievati de jurnalisti au spus ca un salariu convenabil, care sa le permita sa isi achite cheltuielile zilnice cu cazarea sau intretinerea, s-ar ridica la cateva sute bune de euro.

"Cred ca 1.000 de euro este un venit satisfacator. As reusi sa platesc chiria si sa-mi cumpar un tricou la jumatate de an", a declarat o studenta, care a mai spus ca angajatorii ar trebui sa tina cont mai mult de felul in care un tanar isi face treaba decat de informatiile trecute in CV.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#targ, #joburi, #studenti, #bani , #stiri economice