Top cei mai buni bancheri centrali din lume

Sambata, 25 August 2012, ora 21:57
2844 citiri
Top cei mai buni bancheri centrali din lume

Directorii bancilor centrale din Australia, Canada, Filipine, Israel, Malaezia si Taiwan sunt cei mai eficienti bancheri din lume, potrivit unui top intocmit de Revista Global Finance.

Glenn Stevens (Australia), Mark Carney (Canada), Stanley Fischer (Israel), Zeti Akhtar Aziz (Malaezia), Amando Tetangco Jr. (Filipine) si Fai-Nan Perng (Taiwan) sunt singurii sefi ai unor banci centrale care au obtinut coeficientul maxim (A) acordat de jurnalistii englezi.

In intocmirea coeficientului, Global Finance a tinut cont de succesul inregistrat de bancile centrale in controlul inflatiei, in realizarea cresteri economice, in mentinerea stabilitatii monetare si in managementul ratei dobanzii.

In Europa, cel mai mare coeficient l-a obtinut Sergei Ignatiev, seful bancii centrale a Rusiei.

Acelasi coeficient l0 a fost obtinut chilianul Rodrigo Vergara, mexicanul Agustin Carstens, thailandezul Prasarn Trairatvorakul, nigerianul Sanusi Lamido Sanusi si sauditul Fahad Al-Mubarak.

In top 50, cel mai mic coeficient l-a obtinut Masaaki Shirakawa, seful bancii centrale din Japonia.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#top bancheri centrali, #clasament Global Finance, #Mark Carney, #Stanley Fischer , #stiri economice