Transelectrica anunta ca Hahaianu si-a dat de fapt demisia de onoare

Marti, 14 Februarie 2012, ora 21:00
1848 citiri
Transelectrica anunta ca Hahaianu si-a dat de fapt demisia de onoare

Transelectrica informeaza ca Horia Hahaianu si-a inaintat demisia de onoare din functia de director general al companiei, ca urmare a declaratiilor din sedinta de guvern de luni, dupa ce anterior reprezentantii Ministerului Economiei anuntasera ca ministrul Bode l-a revocat.

"Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice "Transelectrica" SA informeaza publicul investitor ca domnul Horia Hahaianu si-a inaintat demisia de onoare, ca urmare a declaratiilor din sedinta de guvern din data de 13 februarie 2012 si a discutiilor ulterioare cu Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri", se arata intr-un raport transmis Bursei.

Luni seara, un comunicat al Ministerului Economiei arata ca ministrul Lucian Bode dispus revocarea directorului general al Transelectrica, Horia Hahaianu, din functia pe care o detine.

"In cadrul intalnirii de lucru, ce a avut loc in seara zilei de 13 februarie la Palatul Victoria, Prim Ministrul Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, i-a solicitat ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Lucian Nicolae Bode, revocarea din functie a directorului general al CN Transelectrica SA. Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a dispus revocarea directorului general al CN Transelectrica SA, Horia Hahaianu, din functia pe care o detine", se arata in comunicat.

Solicitarea privind demiterea lui Horia Hahaianu a venit pe fondul informatiilor venite dinspre Transelectrica, in contextul situatiei generate de conditiile meteorologice. Astfel, intr-o hotarare publicata pe site-ul MECMA s-a anuntat luni ca Transelectrica ar putea adopta, in perioada 16 februarie-15 martie, in regim de urgenta, masura de limitare sau sistare a livrarilor de energie electrica la export.

"In perioada 16 februarie - 15 martie 2012, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A., in calitate de operatorul de transport si de sistem, poate adopta in regim de urgenta urmatoarele masuri de siguranta: a) limiteaza sau sisteaza livrarile de energie electrica la export prin limitarea capacitatilor de interconexiune conform unei proceduri avizate de ANRE. Se excepteaza de la aceste masuri exportul de energie electrica aferent tranzitelor, notificate conform prevederilor legal; b)pune in aplicare prevederile Normativului de limitare a consumului de energie electrica in situatii critice in SEN", se arata in hotararea privind adoptarea unor masuri de siguranta pe piata de energie electrica.

Ulterior, presedintele Traian Basescu a tinut sa anunte luni seara, de la Palatul Cotroceni, ca nu exista niciun fel de pericol ca populatia sa ramana fara energie electrica, insa pentru deplina siguranta, Guvernul probabil va decide sistarea exporturilor de energie.

La cateva ore diferenta, Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a anuntat luni ca Sistemul Energetic National functioneaza in conditii de siguranta si ca nu exista riscul sistarii alimentarii cu energie electrica in regim normal a populatiei.

Guvernul a adoptat in sedinta de marti hotararea prin care exporturile de energie pot fi sistate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
#Horia Hahaianu, #Horia Hahaianu Transelectrica, #Horia Hahaianu demisie, #Horia Hahaianu revocat , #stiri economice