Ziare.com

Transparency International: Coruptia a "ajutat" criza

Miercuri, 29 Octombrie 2008, ora 16:58

   

Transparency International: Coruptia a "ajutat" criza
Existenta coruptiei in cadrul institutiilor financiare a avut un "rol semnificativ" in declansarea actualei crizei financiare, potrivit unui lider al organizatiei neguvernamentale Transparency International (TI), Barry O'Keefe.

"Coruptia a jucat un rol foarte important in criza subprimelor care a provocat actuala criza", a declarat O'Keefe, presedinte al Conferintei internationale anticoruptie (IACC), o filiala a TI, intr-o conferinta de presa sustinuta la Atena, relateaza AFP.

Bancile si institutiile financiare "erau cu siguranta la curent cu lipsa unei evaluari corecte" a veniturilor si patrimoniului celor care au facut aceste imprumuturi cu grad ridicat de risc, potrivit acestuia.

"A minti in legatura cu chestiuni legate de bani inseamna comite o frauda", a declarat O'Keefe.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

O'Keefe si-a exprimat dorinta ca justitia americana sa ii traga la raspundere pe cei responsabilii pentru aceasta situatie, "din cadrul unui anumit numar de institutii financiare" si a cerut o ancheta cu privire la rolul agentiilor de rating a institutiilor financiare.

El a criticat unele tari pentru ca au inregistrat progrese in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei, vorbind despre Italia, Coreea, Slovenia si Letonia, pentru ca "au dizolvat agentiile de lupta impotriva coruptiei".

Alaturi de presedinta TI, Huguette Labelle, O'Keefe urmeaza sa modereze de joi pana duminica la Atena cea de-a 13-a Conferinta internationala anticoruptie, la care vor participa circa 1.400 de persoane.

Aceasta conferinta, care se organizeaza din doi in doi ani va fi consacrata importantei combaterii coruptiei in contextul incalzirii climatice si gestionarii resurselor naturale.

Citeste mai multe despre coruptia rol criza financiara
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3995 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DACA

ar fi adoptat sistemul romanesc de coruptie , economia le-ar fi duduit , nu intrau in criza . Eu ce sa le fac daca nu au un Tariceanu , un Vozganianu si una bucata Vacaroi Hagi al finantelor ?

 

coruptia de la noi

Romania este fericita ! singurul corupt e nastase , singura
proba este la noi : giurgiuveaua

sa ne traiasca !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor