Numar dublu de turisti anul acesta in hotelurile si pensiunile din Romania, de Pasti si 1 Mai

Joi, 29 Aprilie 2021, ora 20:56
3878 citiri
Numar dublu de turisti anul acesta in hotelurile si pensiunile din Romania, de Pasti si 1 Mai
Hotelierii se asteapta ca anul acesta petrecaretii sa ia cu asalt litoralul FOTO Facebook/ ANAT

Situatia pandemica a determinat romanii sa-si petreaca sarbatorile pascale si 1 Mai in tara, unde numarul turistilor asteptati in hoteluri si pensiuni va fi de circa 300.000, dublu fata de un an normal, a declarat, joi, 29 aprilie, pentru AGERPRES, Traian Badulescu, specialist comunicare in cadrul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

"Romanii au un mare apetit de a calatori de Pasti si 1 Mai, dar din pacate acum sunt multe restrictii, multe tari pe lista galbena. Astfel ca, fata de anii trecuti, s-au orientat in principal catre turismul intern, unde totul este sigur, in sensul ca nu avem lockdown si s-au mai ridicat restrictiile", a spus Badulescu.

Ce avantaje ofera pasaportul COVID romanilor care vor sa calatoreasca in afara tarii. "La fiecare cinci zile mai vine cate o tara care anunta ca primeste turisti cu vaccin"

Potrivit acestuia, romanii merg in toata tara, in special in pensiunile rurale, in statiunile montane si cele balneare, precum si in Delta Dunarii.Litoralul a fost mai putin cautat, intrucat cele doua sarbatori au coincis anul acesta, iar romanii prefera sa petreaca mai mult in stil pascal. In plus, petrecerile specifice litoralului nu sunt inca permise.

"Pensiunile si hotelurile din tara au un grad ridicat de ocupare. Daca, intr-un an normal, aveam in jur de 100.000 - 150.000 de turisti romani prin tara, estimez ca anul acesta numarul va fi dublu, deci vom ajunge la 200.000 - 300.000 de turisti in structuri de cazare, dar e greu de estimat, pentru ca multi merg pe cont propriu", a precizat Badulescu.

Destinatia externa principala din acest an este Egiptul

"Mii de turisti romani se vor duce in Egipt de Pasti, cum nu s-a intamplat niciodata. Sunt aproape zilnic 10 curse charter, de dimineata pana seara, din mai multe orase. Preturile sunt foarte bune pentru all inclusive, situatia este stabila acolo si cer doar test PCR. Un cuplu plateste in medie, cu tot cu zbor, intre 700 si 1.000 de euro pentru o saptamana", a aratat reprezentantul ANAT.

Romanii din strainatate se intorc acasa de Paste. Agentie de turism: biletele de avion in tara, mai scumpe ca cele din strainatate

Alte destinatii externe care nu sunt pe lista galbena sunt Zanzibar, Madeira, Tenerife si Maroc.

O mare problema in aceasta perioada a fost includerea Greciei si Bulgariei pe lista galbena, iar mii de romani au fost nevoiti sa-si anuleze rezervarile.

Mii de concedii au fost anulate

"Din pacate, partea romana nu a semnat niciun protocol cu Grecia si nu intelegem de ce. Doar cei vaccinati pot calatori in continuare fara carantina si cei care au avut Covid in ultimele 90 de zile, in rest cei care se intorc din aceste tari trebuie sa stea in carantina. Daca semnam protocoale nu mai era nevoie de carantina. Si nu intelegem, daca la intoarcerea in tara se poate cere un test Covid PCR, poate si antigen, de ce mai este nevoie de carantina, daca acei oameni dovedesc sa nu au Covid", a mai spus Badulescu.

Adeverinta verde va rezolva la nivel european aceste probleme din vara, a subliniat el. "In concluzie, Romania a fost mereu si ramane si anul acesta destinatia numarul unu pentru sarbatorile de Pasti. Destinatia externa castigatoare este Egiptul, iar marii perdanti sunt Grecia si Bulgaria", a conchis responsabilul agentiilor de turism.

Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Prețuri de Mamaia în Vama Veche. Cât costă să mănânci și să te cazezi de 1 Mai: ”Gradul de ocupare depășește 90%”
Românii se pregătesc pentru vacanța de 1 Mai și de Paște. Hotelierii de pe litoral, de la Vama Veche, se laudă că rezervările s-au epuizat deja. Distracția va începe din 26 aprilie,...
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#turism, #paste, #Marea Neagra, #munte, #pensiune , #stiri economice