Ziare.com

UE va impune reducerea emisiilor de CO2 cu 20 de procente

de Teodora Bodeanu
Joi, 22 Octombrie 2009, ora 13:50

   

UE va impune reducerea emisiilor de CO2 cu 20 de procente
Uniunea Europeana a propus industriilor navale si aeriene sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 20 de procente, in urmatorii zece ani, in cadrul unui program al Organizatiei Natiunilor Unite de a lupta impotriva incalzirii globale.

Navele ar trebui sa reduca emisia de gaze cu o cincime, pana in 2020, iar operatorii aerieni cu 10%, in aceeasi perioada, relateaza Bloomberg.

De altfel, Uniunea Europeana preseaza Statele Unite, China si India sa accepte tratatul ONU, pentru a pune capat valurilor de caldura, furtunilor si inundatiilor legate de incalzirea globala.

ONU spera sa organizeze un summit in Copenhaga, in luna decembrie, pentru a semna un nou tratat, care sa-l inlocuiasca pe cel din Kyoto, dupa ce acesta va expira, in 2012.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Tratatul de la Kyoto excludea aceste doua industrii, insa UE intentioneaza sa introduca in legislatii noi reguli pentru operatorii aerieni, prin care va impune limite de emisie a dioxidului de carbon si va cere celor care le depasesc sa achizitioneze un permis special, de la companiile cu emisii mai slabe.

Potrivit specialistilor UE, aviatia si industria navala reprezinta, fiecare, cate 3% din emisiile globale de CO2.

In Copenhaga, UE spera sa impuna preturi mai mari pentru combustibilii fosili si sa obtina ajutorul tarilor bogate pentru a ajuta statele sarace sa reduca emisiile, pana in 2020.

De asemenea, intentioneaza sa ceara Chinei sa reduca emisiile cu 15 - 30%, in aceeasi perioada de timp.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 609 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor