UE vrea sa elimine barierele pentru achizitiile online

Vineri, 20 Iunie 2008, ora 17:20
1128 citiri
UE vrea sa elimine barierele pentru achizitiile online

Comisarul european pentru protectia consumatorilor va propune reglementari prin care cei 490 de milioane de clienti din Uniunea Europeana vor putea face achizitii pe Internet mai usor si mai sigur, oriunde in cele 27 de tari membre ale UE.

Aproape 150 de milioane de cetateni ai Uniunii Europene fac cumparaturi pe pagini de internet ca Amazon.com sau eBay, dar numai 30 de milioane de oameni cumpara bunuri si servicii din alt stat membru al UE, cheltuind in medie 800 de euro de persoana, informeaza Reuters.

"La toamna, voi propune un nou sistem legislativ prin care sa curat jungla actuala de reglementari complexe", a spus Meglena Kuneva, comisarul european pentru energie.

"Voi propune un set simplificat de reglementari pentru contractele incheiate intre companii si persoane fizice in Uniunea Europeana", explicat Kuneva.

Comisarul european pentru consumatori va incerca sa puna capat practicilor incorecte din vanzarile cu amanuntul de pe internet.

"Un singur set simplu de reglementari care sa stipuleze drepturile si obligatiile principale va usura sistemul de vanzare-cumparare din Europa atat pentru consumatori, cat si pentru companii", a afirmat Kuneva.

Comisia Europeana planuieste totodata sa dea gratuitate pentru schimbarea conturilor bancare si sa micsoreze costul transmiterii de mesaje si al descarcarii de informatii, folosind un telefon mobil sau un laptop.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o nouă versiune premium a browserului său, Chrome Enterprise Premium, destinată clienților business care doresc o securitate îmbunătățită și funcții avansate de navigare....
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Google introduce o nouă funcționalitate în aplicația Gmail pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze mai eficient abonamentele la newslettere. Într-un efort de a simplifica organizarea...
#achizitii, #online, #Uniunea Europena, #Conturi, #Internet , #stiri economice