Ziare.com

Uniunea Europeana a avut un deficit comercial de 9,5 miliarde de euro

de Teodora Bodeanu
Luni, 18 Mai 2009, ora 13:40

   

Uniunea Europeana a avut un deficit comercial de 9,5 miliarde de euro
Uniunea Europeana a inregistrat un deficit comercial de 9,5 miliarde de euro, in luna martie, in timp ce zona euro a avut un surplus de 0,4 miliarde de euro.

Potrivit datelor furnizate de institutul de statistica european, Eurostat, comparativ cu luna februarie, in martie, au crescut exporturile cu 2,5 procente, iar importurile cu 0,7 procente.

Romania a avut exporturi de patru miliarde de euro, cu 26 de procente mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, importurile au scazut cu 36 de procente, la 5,4 miliarde de euro, inregistrandu-se astfel un deficit comercial de 1,4 procente, in perioada ianuarie - februarie 2009.

Cele mai mari deprecieri le-au inregistrat exporturile catre Turcia, cu 41% in ianuarie - februarie 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, Rusia (-37%), Coreea de Sud (-33%) si India (-31%).

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

De asemenea, au scazut importurile din Rusia, cu 39 de procente, din Turcia, cu 30%, Norvegia si Brazilia (ambele cu 28 de procente).

In schimb, s-a inregistrat un surplus in raporturile cu Statele Unite, de 4,2 miliarde de euro, si Elvetia, cu 2,2 miliarde de euro.

Cel mai important surplus national s-a observat in Germania, cu 15,8 miliarde de euro, urmata de Olanda, cu 6,3 miliarde de euro, si Irlanda, cu 5,6 miliarde de euro.

Marea Britanie a avut cel mai mare deficit, de 16 miliarde de euro, urmata de Franta (10,6 miliarde de euro), Spania (10,3 miliarde de euro), Grecia (4,6 miliarde de euro) si Italia (4,5 miliarde de euro).

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 679 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

trebuie sa vi de acasa cu multa informatie sa intelegi

talmesbalmes ce e in acesta articol

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor