Boom-ul preţurilor în vârf de sezon pe litoralul românesc. Cât costă un sejur la mare, într-un hotel de 3 și 5 stele, la început de august

Joi, 29 Iulie 2021, ora 23:00
12879 citiri
Boom-ul preţurilor în vârf de sezon pe litoralul românesc. Cât costă un sejur la mare, într-un hotel de 3 și 5 stele, la început de august
Tarifele pentru cazare pe litoralul romanesc sunt în creștere cu 5% față de anul trecut FOTO Unsplash.com

Vară, soare, concediile sunt în toi iar litoralul românesc iți stă la dispoziție în vârf de sezon. Astfel că, un sejur pe litoral pornește de la circa 3.000 de lei și poate ajunge până la 9.000 de lei pentru două persoane, în timp ce ofertele premium pot atinge și 15.000 de lei, releva datele prezentate de agenții de turism și hoteluri. Prețurile nu includ băutura, distracția și nici transportul, astfel că, per total, un concediu pe litoral va costa mai mult decât calculele iniţiale.

Totodată, potrivit consultanților în turism, tarifele pentru cazarea pe litoral sunt în creștere cu 5% față de anul trecut iar daca în România un sejur de o săptămână este 1.000 de euro în sistem all inclusive în vârf de sezon, în Bulgaria există prețuri care pornesc de la 500 de euro.

În acest moment, gradul de ocupare este de peste 90% a locurilor de cazare de pe litoral, iar trendul se va menţine până spre finalul lunii august, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). Consultanții atrag atenţia pe această cale că, în această perioadă, este foarte greu să mai găseşți camere libere, daca nu ți-ai făcut rezervare din timp.

“Toate preţurile sunt la nivel maxim. Fiecare hotel, în funcţie de plaja de clienţi pe care o are, îşi fixează tarifele”, a declarat vicepreşedinte al FPTR, Dragoş Răducan.

„Se vă vinde orice, deoarece de ani buni românii îşi iau concediile în august. Aglomeraţia vă fi de pe 2-3 august şi vă ține până după sărbătoarea de Sfânta Marie (15 august)”, a mai adăugat acesta.

Bineînțeles, stațiunea Mamaia rămâne cea mai asaltată in această perioadă, fiind și stațiunea cu cele mai multe locuri de cazare: aproximativ 270 de unități de cazare, cu 26.000 de locuri.

Pentru săptămâna 26 iulie – 2 august, 2 august -9 august prețurile pentru șapte nopți la un hotel din Mamaia sunt:

• la un hotel de 3 stele, regim all inclusive, tarifele pornesc de la 5.000 de lei pe camera;

• la 4 stele se pornesc de la 6.000 de lei pe cameră, regim all inclusive;

• la 4 stele, regim ultra all inclusive (beneficii suplimentare, precum: spa, room service 24 de ore sau acces gratuit la minibar), tarifele pornesc de la 7.500 lei pe camera;

• la 5 stele, în regim all inclusive, un concediu pentru două persoane costă de la 13.500 de lei pe camera;

Important de reținut că aceste tarifele variază și în funcție de serviciile incluse în pachet, snack-uri, șezlonguri și umbrelele la plajă incluse sau nu, săli de fitness sau spa etc.

Citește și:
Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie
Nicușor Dan se laudă că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, miercuri, că a oprit apa caldă la Primărie ca să facă economie, a declarat acesta, miercuri, într-o conferință de presă, întrebat...
Alfred Simonis, despre cearta cu George Simion: ”Vreți să stăm să ne umilească, să urle, să ne împingă, și noi să stăm cu mâinile la spate”
Alfred Simonis, despre cearta cu George Simion: ”Vreți să stăm să ne umilească, să urle, să ne împingă, și noi să stăm cu mâinile la spate”
Deputatul PSD Alfred Simonis a explicat, miercuri, la RFI, cearta cu liderul AUR George Simion, din comisia de muncă de marţi, când se dezbăteau majorările salariale ale aleşilor locali, el...