Videanu: Guvernul ar trebui sa se ocupe cu guvernarea, nu cu crearea de crize politice

Miercuri, 22 August 2012, ora 12:27
1782 citiri
Videanu: Guvernul ar trebui sa se ocupe cu guvernarea, nu cu crearea de crize politice
Foto: Ora de Iasi

Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, ca a avertizat in numeroase randuri asupra comportamentului Guvernului, anume ca acesta ar trebui sa se ocupe cu guvernarea tarii, ci nu cu crearea de crize politice sau sociale.

Acesta a aratat ca din cauza modului in care Guvernul Ponta conduce Romania, consumul de pe piata sufera reduceri importante, acest lucru fiind cauzat si de scumpirea carburantilor, fapt care a condus la cresterea inflatiei.

"Am avertizat in nenumarate randuri ca Guvernul ar trebui sa se ocupe de guvernarea Romaniei, nu de crearea de crize politice sau sociale. Din iulie, datorita efectelor lipsei de guvernare, ne asteptam la reduceri semnificate in zona cererii, in special in comertul cu amanuntul, datorita cresterii preturilor", a spus Videanu, intr-o conferinta de presa.

"Cresterea preturilor la carburanti, care a determinat si o inflatie de 3% in iulie, sunt elemente care ne dau importante semnale negative", a adaugat fostul ministru al Economiei.

Adriean Videanu a incheiat aratand ca daca lucrurile vor continua in acest fel, cresterea economica estimata la intalnirea cu FMI se va reduce cu circa 0,5%.

"Sa nu uitam ca in lunile urmatoare, daca lucrurile vor continua ca in iulie, anume reducerea performantelor in zona industriala si degradarea consumului, va asigura o crestere a PIB in semestrul doi cu 0,2-0,5%, care va conduce la o medie anuala de crestere economica cu 0,5% mai putin decat cea estimata dupa intalnirea cu FMI", a conchis Videanu.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Adriean Videanu crestere economica, #PIB FMI carburanti pret , #stiri economice