Vladescu: Romania nu are suficiente resurse interne de crestere

Luni, 28 Mai 2012, ora 08:03
2260 citiri
Vladescu: Romania nu are suficiente resurse interne de crestere

Fostul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, sustine ca Romania nu are suficiente resurse interne pentru cresterea economica, ceea ce inseamna ca tentatia unor politicieni romani de a bloca fluxurile de capital provenite din exterior este un lucru grav.

In cadrul unui interviu acordat Evenimentului Zilei, Vladescu vorbeste despre la ce ar trebui sa se astepte Romania, in cazul inghetarii pietelor financiare.

"La riscuri. De ce gen vor fi aceste riscuri e greu de precizat acuma, dar sunt lucruri pe care le simtim, sunt riscuri prevestite si prezente deja in economia romaneasca.. Am sa incep cu cel mai semnificativ in opinia mea: lipsa investitiilor straine. Stiu ca ce voi spune acum pare nepatriotic, dar eu am alte idei despre ce inseamna sa iubesti Romania si pe cetatenii ei", spune fostul ministru de finante.

In viziunea lui Vladescu, Romania nu dispune de resursele interne pentru a creste singura.

"Romania nu are suficiente resurse interne de crestere. Nu exista in Romania nici resursele umane, nici cele financiare, nici cele naturale, astfel incat sa crestem autarhic. Ceausescu a trait in aceasta iluzie, a inchis Romania si a sperat ca inchizand Romania, Romania va putea sa functioneze.

A fost o eroare majora si nu a dus decat la saracirea poporului roman, la cea mai dramatica ajustare de consum in timp de pace a unei populatii. Deci ideea de noi prin noi insine, inchiderea Romaniei, blocarea fluxurilor de orice natura e foarte foarte grava si e un lucru care se intampla si e un lucru pe care il aud deseori in discursuri si il simt in comportamentul multor politiceni romani si nu-mi dau seama daca o fac din interese personale, electorale, politice", a adaugat fostul oficial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Vladescu crestere economica, #Vladescu blocare fluxuri capitale, #Vladescu interviu , #stiri economice