Capitalizarea Tesla a scăzut luni sub 1.000 de miliarde de dolari. Deciziile lui Elon Musk ce au provocat reacția bursei

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 07:59
2614 citiri
Capitalizarea Tesla a scăzut luni sub 1.000 de miliarde de dolari. Deciziile lui Elon Musk ce au provocat reacția bursei
Tesla rămâne însă cel mai valoros gigant auto FOTO Unsplash

Acţiunile Tesla au continuat să scadă luni, coborând capitalizarea companiei sub 1.000 de miliarde de dolari, pentru a doua oară în patru şedinţe bursiere, investitorii reacţionând la vânzarea de către directorul general Elon Musk a unor titluri al producătorului de automobile electrice în valoare de 6,9 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Acţiunile Tesla, a cărei evaluare a scăzut în decurs de o săptămână cu circa 187 de milairde de dolari, au scăzut luni cu circa 4,5%.

Declinul acţiunilor Tesla sub nivelul de 995,75 de dolari pe unitate a coborât valoarea de piaţă a companiei sub 1.000 de miliarde de dolari, un nivel depăşit la sfârşitul lunii trecute, după ştirile privind cea mai mare comandă din istoria sa, din partea companiei de închirieri de maşini Hertz.

Declinul produs luni a urmat unei dispune de duminică, pe Twitter, între Musk, cel mai bogat om din lume şi Bernie Sanders, după ce senatorul american a cerut ca bogaţii să plătească ”un nivel corect” al impozitelor.

Acţiunile Tesla au scăzut după vânzarea masivă de titluri de către fondatorul companiei, care a avut loc ăn urma unui sondaj efectuat de Musk pe Twitter.

”Iar tweetul lui Musk de duminică, care a ridiculizat un politician de rang înalt, ar putea adăuga presiune asupra acţiunilor în următoarele săptămâni”, a declarat Kunal Sawhney, CEO al companiei de cercetare a capitalului Kalkine Group.

Prin vânzarea de acţiuni în valoare de miliarde de dolari, Elon Musk este probabil să datoreze impozite de aproximativ 15 miliarde de dolari.

Musk a vândut 6,36 milioane de acţiuni Tesla săptămâna trecută, şi mai trebuie să vândă încă aproximativ 10 milioane de acţiuni pentru a-şi îndeplini angajamentul de a vinde 10% din participaţia sa la producătorul de vehicule electrice.

În contextul deficitului global de semiconductori, Musk i-a cerut sâmbătă unui urmăritor de pe Twitter ”să nu citească prea mult” în comentariile CEO-ului PepsiCo, Ramon Laguarta, despre aşteptarea primei sale livrări de camioane Tesla Semi în trimestrul al patrulea.

”După cum s-a menţionat public, Tesla este constrânsă de furnizarea de cipuri pe termen scurt şi de furnizarea de celule pe termen lung”, a scris Musk pe Twitter.

”Nu este posibil să producem un volum suplimentar de vehicule până când ambele constrângeri nu vor fi abordate”, a explicat Musk.

Tesla a rezistat pandemiei şi crizei lanţului global de aprovizionare mai bine decât companiile concurente, înregistrând venituri record pentru al cincilea trimestru consecutiv.

Tesla Model 3, mai scumpă pentru europeni. Majorarea de preț ar putea intra în vigoare de la 1 iulie
Tesla Model 3, mai scumpă pentru europeni. Majorarea de preț ar putea intra în vigoare de la 1 iulie
Compania Tesla a anunțat că prețurile pentru mașina electrică Model 3 vor crește probabil de la 1 iulie. Situația este cauzată de o decizie UE de a crește temporar tarifele pentru...
Bilele albe și negre ale României pentru aderarea la Schengen terestru. Ce facem concret pentru a ne asigura votul unanim în Consiliul JAI
Bilele albe și negre ale României pentru aderarea la Schengen terestru. Ce facem concret pentru a ne asigura votul unanim în Consiliul JAI
Comisarul pentru Afaceri Interne al Uniunii Europene, Ylva Johansson, a declarat pe 13 iunie 2024, înainte să înceapă Consiliul JAI, că se așteaptă ca România și Bulgaria să fie integrate...
#tesla, #Elon Musk Tesla, #Elon Musk, #Tesla masini electrice , #Tesla
  1. Bilele albe și negre ale României pentru aderarea la Schengen terestru. Ce facem concret pentru a ne asigura votul unanim în Consiliul JAI
  2. Importurile de gaze continuă să crească. Estimări privind producția internă
  3. Delta Dunării, promovată în presa britanică: ”Este Amazonul Europei”
  4. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  5. În ce oraș se află singura pizzerie din România inclusă într-un prestigios top de profil european
  6. Metoda revoluționară prin care cancerul poate fi detectat din timp. Care este rolul inteligenței artificiale
  7. S-au ieftinit din nou carburanții. Prețuri mai mici atât la benzină, cât și la motorină
  8. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  9. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  10. Furtul cablurilor de încărcare, încă un obstacol în calea popularității mașinilor electrice