Grecia primeste prima transa de ajutor pana pe 19 mai

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 08:14
899 citiri
Grecia primeste prima transa de ajutor pana pe 19 mai

Prima transa din ajutorul international acordat Greciei va fi platita pana pe 19 mai, cand este termenul unei refinantari la un credit important.

Potrivit presei germane, membrii parlamentului au realizat un proiect de lege intitulat "Legea pentru mentinerea stabilitatii uniunii monetare". Acesta ar include si prevederea ca statele membre sa voteze asupra ajutorului pentru Grecia pe 10 mai, relateaza Reuters.

Documentul mai prevede ca negocierile cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana de la Atena sa fie incheiate pana pe 2 mai. Ministrii de finante vor discuta rezultatele acestor negocieri pe 4 mai, intr-o conferinta prin telefon.

In plus, parlamentul grec urmeaza sa voteze cu privire la un program de economii pe 6/7 mai, iar data a fost stabilita de comun acord cu Italia, Franta, Spania, Comisia Europeana si Banca Centrala Europeana.

Leul se apreciaza, pe fondul anuntului privind ajutorul pentru Grecia

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni ca ar fi pregatita sa ia o decizie cu privire la ajutorul pentru Grecia in cateva zile, dupa ce s-au incheiat discutiile cu oficialii europeni si cu Fondul Monetar International.

Aceasta a adaugat ca Grecia va trebui sa pregateasca mai multe masuri pentru reducerea deficitului inainte ca Germania sa acorde ajutorul financiar.

Merkel: Grecia primeste ajutor doar daca e pusa in pericol stabilitatea zonei euro

Grecia are probleme economice serioase, dupa ce deficitul bugetar a ajuns, in 2009, la peste 12%, iar Guvernul a fost nevoit sa ia masuri de reducere a cheltuielilor. Astfel, salariile bugetarilor au fost reduse, iar taxele si varsta de pensionare au crescut.

Citeste si:
Un fenomen care se întâmplă o dată în viață: Marea a înghețat în Grecia VIDEO
Un fenomen care se întâmplă o dată în viață: Marea a înghețat în Grecia VIDEO
Marea a înghețat în partea de vest a Greciei continentale, conform unor imagini înregistrate în apropierea insulei Corfu. Filmarea prezentată de mass-media din Grecia a fost realizată în...
Dorin Rotariu și-a găsit o nouă echipă! Unde va evolua fostul dinamovist
Dorin Rotariu și-a găsit o nouă echipă! Unde va evolua fostul dinamovist
Atacantul Dorin Rotariu a fost împrumutat de Ludogoreţ la echipa Atromitos Atena, penultima clasată în prima ligă din Grecia. Clubul grec are posibilitatea unui transfer definitiv la...