Pogonaru: Nu s-a pus problema directa a inghetarii salariilor

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 14:07
1249 citiri
Pogonaru: Nu s-a pus problema directa a inghetarii salariilor
Foto: Antena 3

Romania ar putea sa nu primeasca la timp a treia transa din imprumutul de la Fondul Monetar International, din cauza problemelor de ordin politic, institutia insistand, de asemenea, pe reducerea masiva a cheltuielilor bugetare, a declarat, marti, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

"Depinde de ceea ce facem noi, in plan politic. Intarzierile le determinam noi", a spus Pogonaru, dupa intalnirea cu FMI.

"Nu exista termen impus de FMI, exista decidenti politici romani, care ne determina viata, intr-un fel sau altul, inclusiv data la care vor intra banii", a adaugat presedintele AOAR.

Potrivit spuselor sale, reprezentantii FMI au pus accent pe reducerea cheltuielilor bugetare, nu pe aducerea de noi venituri. Astfel, iese din discutie majorarea taxelor.

"Va exista, in continuare, o concentrare pe capitolul de cheltuieli bugetare, nu pe venituri. Trebuie sa se reduca risipa de orice fel, insistandu-se mult pe cheltuielile autoritatilor locale. Se pare ca modul in care acestea fac bugetul este dezastruos, cheltuielile combinandu-se in deficite pe care nu le putem plati din incasarile pe care le avem", a spus Pogonaru.

"Nu se va pune problema pe cresterea veniturilor bugetare prin cresterea TVA sau a altor taxe", a adaugat el.

De asemenea, in cadrul discutiei cu FMI, s-a vorbit despre excesul fortei de munca din aparatul de stat si de salariile prea mari ale persoanelor aflate la conducere.

"Nu s-a pus problema directa a inghetarii salariilor. S-a pus problema reducerii, iar acest lucru poate sa fie realizat prin orice mijloace. Este la latitudinea clasei politice", a spus Pogonaru.

El a adaugat ca FMI nu da termene, ci se bazeaza pe responsabilizarea tuturor romanilor. "Ne constientizeaza ca, daca lucrurile nu se schimba la nivelul clasei politice, Romania va suferi foarte tare", a adaugat presedintele AOAR.

De asemenea, Pogonaru a declarat ca se teme de cresterea fenomenului de evaziune fiscala, in conditiile in care costurile cu forta de munca sunt foarte ridicate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#transa imprumut FMI, #Fondul Monetar International, #florin pogonaru , #transa
Comentarii
S
Securistul Pogonaru
rank 1
M
Maia maria
rank 1
D-nul Pogonaru evita un raspuns corect ca sa nu-i compromita sansele bunului si vechiului prieten Geoana.