Ziare.com

A refuzat moneda unica, dar nu scapa de efectele crizei euro

de Camelia Sisea
Miercuri, 29 August 2012, ora 22:24

   

A refuzat moneda unica, dar nu scapa de efectele crizei euro
Danemarca ar putea intra in recesiune dupa ce economia sa s-a contractat cu 0,5% in trimestrul al doilea al anului, in timp ce analistii estimau o scadere de doar 0,2%.

Comparativ cu perioada similara din anul precedent, produsul intern brut a scazut cu 0,9%, noteaza The Telegraph.

De asemenea, PIB-ul Danemarcei in primul trimestru al anului a fost revizuit in scadere, la un avans de 0,3% de la 0,4% anterior.

Desi Danemarca a ramas in afara zonei euro, tara resimte efectele crizei din uniunea monetara, consumul scazand la 0,9%, iar investitiile fixe cu 4,2%.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Criza datoriilor din zona euro este principalul motiv pentru cresterea fragila a economiei daneze. Principalul motiv pentru contractia inregistrata in al doilea trimestru este faptul ca multi consumatori si multe firme nu cheltuiesc bani, probabil in pricipal din cauza incertitudinii generate de criza datoriei", a afirmat Jacob Graven, analist al bancii daneze Sydbank.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2530 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor