Asia pandeste Europa la cotitura?

Joi, 28 Iulie 2011, ora 23:03
1703 citiri
Asia pandeste Europa la cotitura?

Dupa ce liderii europeni s-au inteles asupra modalitatii de salvare a Greciei, economiile asiatice urmaresc cu ingrijorare evenimentele din Europa.

Profesorul de stiinte politice Joseph Cheng, de la Universitatea din Hong Kong, citat de Russia Today, este de parere ca tarile din Asia sunt ingrijorate de evolutia crizei pe "batranul continent".

In cazul Chinei, presiunea este mai mare, deoarece aceasta tara se bazeaza foarte mult pe exporturi. De aceea, evolutia economiei mondiale afecteaza China mai mult decat alte state din regiune.

Totusi, profesorul asiatic crede ca economiile tarilor de pe acest continent pot avea beneficii de pe urma crizei din zona euro. De asemenea, un dolar mai slab, crede el, poate fi benefic pentru tari precum China si Japonia.

In acelasi timp, China poate fi tentata sa cumpere mai multe datorii europene, in primul rand, pentru a demonstra ca sustine Uniunea Europeana. Criza actuala din Europa este un bun test pentru UE, crede Cheng, caci ea a fost intotdeauna apreciata de ceilalti pentru modul in care isi integreaza statele. Este acum timpul sa dovedeasca acest lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#economie zona euro, #salvare grecia china, #asia evolutii Grecia , #zona euro