Avertisment: Data exacta la care Grecia va ramane fara bani

Marti, 24 Martie 2015, ora 17:35
4339 citiri
Avertisment: Data exacta la care Grecia va ramane fara bani

Grecia va ramane fara bani intr-un viitor foarte apropiat daca nu primeste o noua transa de imprumut de la creditorii sai, a precizat, marti, o sursa pentru agentia de presa Reuters.

Atena trebuie sa trimita o lista cu reforme catre partenerii sai europeni, in speranta ca acest lucru va debloca o noua finantare din partea Fondului Monetar International, Banca Mondiala si zon euro. In cazul in care banii nu vor intra in conturile tarii, Grecia va ramane fara bani pe 20 aprilie.

In ultima vreme, Guvernul elen s-a bazat pe imprumuturi pe termen scurt de la companiile si institutiile statului pentru a-si acoperi deficitul financiar, dar acest lucru mai poate dura doar cateva saptamani, potrivit Reuters.

"Desi va fi greu, tara trebuie sa se descurce fara ajutor extern pana pe 20 aprilie, folosindu-se de imprumuturile pe termen scurt de la entitatile publice", a spus sursa.

Soros: Exista o probabilitate de 50% ca Grecia sa iasa din zona euro. Economia elena se scufunda

In cazul in care ministrii de Finante din zona euro vor aproba lista de reforme, atunci Grecia va obtine suma de 1,9 miliarde de euro de la Banca Centrala Europeana, ce reprezinta contravaloarea profitului realizat de institutie de pe urma titlurilor de stat elene.

De asemenea, BCE ar putea inapoia circa 1,2 miliarde de euro cash pe care ii retrasese din fondul de salvare a bancilor elene.

Problema este ca pe 9 aprilie Grecia trebuie sa achite o datorie de 467 milioane de euro catre Fondul Monetar International (FMI).

C.P.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Grecia ramane fara bani, #Grecia faliment, #Grecia bani zona euro , #zona euro