Banca centrala engleza se pregateste pentru spargerea zonei euro

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 22:03
2804 citiri
Banca centrala engleza se pregateste pentru spargerea zonei euro

Banca centrala britanica a recomandat bancilor din sistem sa-si construiasca rezerve de capital, confirmand totodata faptul ca ia in calcul scenariile pesimiste presupuse de spargerea zonei euro.

Guvernatorul Bank of England, Mervyn King, a insistat pe faptul ca bancile britanice sunt bine capitalizate insa - ca urmare a unui posibil soc financiar venit din partea crizei din zona euro - ar fi nevoie de masuri de protectie suplimentare, informeaza The Guardian.

King a avertizat ca "eroziunea increderii" afecteaza activitatea economica, generand "o spirala caracteristica crizelor sistemice".

Avertismentul lui King a venit in conditiile in care presedintele BCE, Mario Draghi, a recunoscut ca riscul pentru economiile europene a devenit mai mare in ultima saptamana. Premierul britanic, David Cameron, a admis, de asemenea, ca prabusirea zonei euro ar prezenta riscuri semnificative asupra economiei britanice.

"Daca euro se prabuseste, vom asista la un declin brusc in PIB-ul tuturor tarilor europene, inclusiv Marea Britanie deoarece va fi o masiva dislocare si probleme foarte mari cu bancile europene", a declarat primul ministru britanic.

Guvernatorul bancii centrale engleze a refuzat sa specifice planurile luate in calcul pentru eventualitatea prabusirii zonei euro, confirmand doar faptul ca acestea exista si ca insititutia pe care o conduce este pregatita pentru aceasta eventualitate.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#criza economica, #parbusire zona euro, #sistem bancar britanic, #masuri banca centrala britanica , #zona euro
Comentarii
Poza ORD1
ORD1
rank 5
Deci George SOROS a apreciat bine situatia zonei Euro.
Poza starpitorul
starpitorul
rank 5