Ziare.com

Bancile franceze sunt de acord sa preia din povara salvarii Greciei

de Teodora Bodeanu
Luni, 27 Iunie 2011, ora 21:18

   

Bancile franceze sunt de acord sa preia din povara salvarii Greciei
Bancile franceze sunt de acord cu "rostogolirea" datoriilor Greciei, ceea ce inseamna ca acestea vor reinvesti in obligatiuni emise de statul elen, cu maturitati mai mari, a anuntat presedintele Nicolas Sarkozy.

"Am ajuns la concluzia ca, daca intindem imprumuturile pe o perioada de 30 de ani, reducem nivelul dobanzii la nivelul european si adaugam o prima egala cu nivelul cresterii economice a Greciei, vom avea un sistem pe care orice tara l-ar gasi atractiv", a spus presedintele francez, citat de Reuters.

Potrivit unor surse bancare, acordul prevede la 70 la suta din profiturile obtinute din obligatiunile elene, cand acestea vor ajunge la maturitate, vor fi reinvestite tot in Grecia.

Oficialii Uniunii Europene au discutat cu bancherii aceasta propunere la Institutul International de Finante din Roma, luni. Potrivit unor surse, si bancile germane s-au aratat interesate de "modelul francez".

Orice ajutor financiar in plus acordat Greciei va depinde de Parlamentul elen, care trebuie sa aprobe, in aceasta saptamana, un plan de austeritate pe cinci ani, precum si legislatia necesara pentru implementarea reformelor structurale si derularea programului de privatizare.

Fara aprobarea parlamentara pentru masuri, care au cauzat un val de greve in Grecia, UE si Fondul Monetar International nu vor elibera urmatoarea transa din imprumutul de 110 miliarde de euro acordat in 2010.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1195 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa incaseze dobanda

vreti sa spuneti ca bancile franceze sunt de acord sa incaseze profitul (dobanda)din imprumutul acordat greciei! in 30 de ani Grecie va fi "proprietatea cuiva"! nu va mai exista ca stat independent!
NU E "AJUTOR" e JAF LA DRUMUL MARE!

 

Auzi ce "povara"!.

Bancutele isi asigura vacuta de muls pentru 30 anisori.
Si mai apoi cu ceva "maruntis" obtinut tot de la Greci,vor mai cumpara o bucatica de Grecie.
Tare mi-e frica sa nu se rupa spinarea bancilor sub greutatea "poverii".

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor