Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Barroso: Uniunea Europeana se confrunta cu o adevarata criza sistemica

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 16:32
1532 citiri
Barroso: Uniunea Europeana se confrunta cu o adevarata criza sistemica
Foto: wikipedia

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ca UE se confrunta cu o criza sistemica si ca are nevoie de un angajament mai puternic din partea tuturor tarilor regiunii.

Cele 17 tari din zona euro au intrat intr-o faza critica a crizei datoriilor, avand in vedere ca cea de-a doua economie a regiunii, Franta, este supusa unei presiuni pe piata obligatiunilor, rata imprumuturilor crescand dramatic, informeaza Reuters.

Barroso a spus ca nicio tara din zona euro nu este imuna atacurilor de pe piata si ca blocul european trebuia sa actioneze cu o mana forte si decisiva pentru a arata investitorilor ca stiu sa managerieze criza.

"Ne confruntam acum cu o adevarata criza sistemica si avem nevoie de un angajament mai puternic din partea tuturor statelor pentru masuri aditionale foarte importante", a declarat Barroso la Strasbourg.

"Nu o sa facem din euro o moneda mai puternica fragmentand Uniunea Europeana", a continuat acesta.

In ciuda rezistentei din partea membrilor care nu au adoptat moneda euro, ca Marea Britanie, Barroso a declarat ca o modificare a regulamentului Uniunii este necesara, pentru a asigura o unitate mai mare.

El a facut apel la mai multa solidaritate, marturisind ca schimbarea tratatului european nu este o solutie imediata in privinta rezolvarii crizei datoriilor suverane.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Jose Manuel Barroso, #criza economica sistemica, #zona euro, #solidaritate zona euro , #zona euro