Bursele europene, in scadere, dupa negocierile dintre Franta si Germania

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 19:52
670 citiri
Bursele europene, in scadere, dupa negocierile dintre Franta si Germania
Foto: worldequitytrade.com

Bursele europene sunt in scadere, dupa ce asupra negocierilor dintre Franta si Germania, in legatura cu criza datoriilor suverane, planeaza in continuare incertitudinea.

Indexul londonez FTSE 100 a scazut cu 0,8% la deschiderea bursei, indicele DAX cu 1,4% mai putin, in timp ce indexul CAC-40 al bursei pariziene, scazuse cu 1,2%, la 3121,7, potrivit editiei online a Wall Street Journal.

Traderii au spus ca investitorii sunt confuzati de stirile contradictorii care parvin in urma negocierilor dintre Franta si Anglia, in ceea ce priveste fondul de bailout pentru zona euro.

Entuziasmul s-a potolit cand s-a aflat despre divergentele dintre Franta si Germania in ceea ce priveste cea mai buna modalitatate de a creste fondul european de bailout.

In cursul zilei de ieri, presedintele francez Nicolas Sarkozy a facut o vizita neasteptata la Frankfurt pentru a se intalni cu liderii europeni ce participau la o intalnire a Bancii Centrale Europene, printre acestia numarandu-se Angela Merkel, Herman Van Rompuy, presedintele Consiliului UE, Jose Manuel Barroso, Presedintele Comisiei Europene, Christine Lagarde, presedinta Fondului Monetar International, precum si noul cap al Bancii Centrale Europene, Mario Draghi.

Angela Merkel a declarat ca intalnirea dintre sefii statelor europene nu va fi pasul decisiv pentru a recastiga increderea pietei, dar ca este un pas important in aceasta directie. A reiterat afirmatia ca "daca moneda euro esueaza, atunci Europa esueaza", asigurand "ca nu vom permite ca acest lucru sa se intample".

Cu toate acestea, atat Sarkozy, cat si Merkel nu au reusit sa dea asigurari ca negocierile progreseaza in scopul de a creste fondul de bailout.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#bursele europene in scadere, #negocieri Franta Germania , #zona euro