Ce tara importanta din Europa este pandita de pericole mari - raport FMI

Luni, 08 Iulie 2013, ora 15:04
2942 citiri
Ce tara importanta din Europa este pandita de pericole mari - raport FMI

Fondul Monetar International avertizeaza cu privire la existenta unor amenintari la adresa redresarii economice in Italia, care se afla de aproape doi ani in recesiune.

Astfel, perspectivele de crestere raman slabe in Italia, rata somajului este "inacceptabil de ridicat", iar pietele sunt inca fragile, remarca FMI in raportul anual privind economia italiana, noteaza Financial Times.

FMI a redus prognoza de crestere economica pentru Italia la minus 1,8% comparativ cu minus 1,5% in aprilie. Pe de alta parte, institutia a majorat prognoza pentru 2014 la 0,7% de la 0,5% anterior. Institutia estimeaza o usoara revenire numai la sfarsitul acestui an, datorita cresterii exporturilor si reluarii modeste a investitiilor.

Norii negri se aduna iar deasupra Europei - Urmeaza o noua criza?

"Economia arata semne de stabilizare, insa turbulente puternice afecteaza in continuare redresarea", se arata in raport, precizandu-se ca derapajele politice nationale si la nivel european pot submina increderea pietelor, conducand la dificultati mai mari de finantare.

De asemenea, prelungirea recesiunii va determina o crestere a ratei creditelor neperformante si va genera noi ingrijorari cu privire la deficitul bugetar. Rata creditelor neperformante s-a triplat din 2007.

Curs leu-euro Euro creste la inceputul saptamanii

Raportul apare in contextul in care in coalitia guvernamentala fragila din Italia, formata in aprilie dupa doua luni de blocaj in urma alegerilor, continua sa existe dispute cu privire la taxe si reduceri de cheltuieli, spatiul sau de manevra fiind strict limitat de angajamentul de a atinge tinta de deficit bugetar de 3% a UE.

FMI a criticat in special propunerea partidului de centru-dreapta a fostului premier Silvio Berlusconi de a elimina taxa pe locuintele principale pentru a-si duce la indeplinire promisiunile din timpul campaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#FMI avertizari Italia, #recesiune Italia, #economie Italia , #zona euro