Ziare.com

Cele patru Romanii si drumul fiecareia pana la zona euro

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 10:35

   

Cele patru Romanii si drumul fiecareia pana la zona euro
Romania a transmis la Bruxelles, in luna aprilie a acestui an, noul program de convergenta, pentru perioada 2014-2017, anuntand ca angajamentul de adoptare a monedei euro "va deveni un obiectiv realizabil si necesar" la data de 1 ianuarie 2019.

Desi Romania indeplineste criteriile tehnice pentru aderarea la euro, indicatorii de convergenta reala arata insa ca tara, cu exceptia Capitalei, este departe de standardele zonei.

Deocamdata, Romania s-ar putea integra cu doar 2 milioane de persoane

Bucurestiul poate intra in zona euro si maine, explica in urma cu o luna guvernatorul BNR - Mugur Isarescu, pentru ca are un nivel de dezvoltare similar cu zona Lisabona sau Berlin.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Eu as vrea sa schimbam destul de repede, pentru ca, o sa revin pe gluma aceea, trebuie sa intre in zona euro si cei de la Las Fierbinti, nu? Va dati seama ca lumea nu se schimba usor, se schimba mai greu. Bucurestiul poate sa intre in zona euro (...) Numai ca nu poti sa-l desprinzi. Se agata cei de la Las Fierbinti de noi si-l trag in jos", explica in mod plastic guvernatorul.

Potrivit Comisiei Nationale de Prognoza (CNP) indicele de disparitate (diferenta intre nivelul regiunii si cel national) era, in anul 2012, de 62,7%, la capitolul PIB pe cap de locuitor, iar ultima estimare a CNP arata ca in 2017 va fi de 62,2%.

Situatia este cu adevarat grava daca se compara judetele: PIB-ul pe locuitor din Vaslui a fost in anul 2012 de numai 2.642 de euro, de 6 ori mai mic decat cel mai mare PIB din Romania, inregistat in Capitala - 15.774 de euro per capita, si de aproape 10 ori mai mic decat cel din zona euro - 25.600 de euro.

Citeste mai departe despre Cele 4 Romanii si drumul fiecareia pana la euro. Divergenta interna severa pe Curs de guvernare.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4290 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

intrarea in zona euro a Romanistanului....

echivaleaza cu o sinucidere curata.Din aia 20 de mil. de romanasi 18 o sa se tavaleasca pe jos de foame.Cursul la euro il dau cei cu economii tari.Grecia daca stia ce o asteapta era si astazi cu antica drahma si nu era a treia din coada in prezent.Dar politrucii de toate culorile ii doare-n bricheta daca romanii se sinucid dandu-si foc,lor sa le fie bine....

 

trecerea

la Euro e cel mai bun lucru pe care il putem face, guvernator de r...t tu ne-ai tras inapoi cu ani de zile prin deciziile proaste pe care le-ai luat la Banca Nationala , Bucurestiul intra in ue prin pib doar fiindca de zeci de ani suge mai mult din banii de la bugetul tarii decat populatia BUCURESTIULUI raportat la populatia tarii

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor