Cine vrea sa scape de Grecia, veriga slaba a zonei euro?

Luni, 27 August 2012, ora 21:45
2361 citiri
Cine vrea sa scape de Grecia, veriga slaba a zonei euro?
Foto: rupeeinvest.com

Grecii se confrunta cu probleme tot mai mari, pe fondul eforturilor tot mai slabe ale Germaniei de a o salva din criza in care se adanceste din ce in ce mai mult.

Problemele Spaniei si Italiei ameninta si ele zona euro, riscand sa se raspandeasca la mai multe state. Germanii nu mai au nici ei rabdare, Angela Merkel fiind limitata in privinta masurilor pe care le poate lua pentru salvarea Greciei, se arata intr-o analiza prezentata de MSNBC.

Merkel indeamna la calm

Angela Merkel a tinut sa dea un avertisment aliatilor din zona euro care vor ca Grecia sa iasa din aceasta uniune, considerand regimul de la Atena veriga slaba a lantului financiar european.

"Suntem intr-o faza decisiva in combaterea crizei zonei euro. Am rugamintea ca toti sa isi cantareasca vorbele cu atentie", a declarat cancelarul german la postul public ARD.

Planurile politicienilor germani par acum indreptate mai mult in directia Spaniei si Italiei, considerate a fi mize mult mai mari in aceasta lupta. "Troica" (UE, BCE si FMI) se pregateste sa faca o noua vizita la Atena, pentru o noua evaluare a tarii. In acelasi timp, din Austria vine un semnal de incurajare.

Grecii au nevoie de mai mult timp?

Cancelarul Austriei a declarat ca Grecia ar trebui sa isi prelungeasca perioada de achitare a imprumutului luat, dar si sa indeplineasca reformele pe care s-a angajat ca le va face. Problema este ca germanii nu sunt de acord cu prelungirea perioadei de rambursare a banilor, temandu-se ca mai mult timp ar insemna noi bani dati Greciei.

Noi decizii vor urma vizitei pe care "Troica" o va face Greciei, raportul urmand a fi facut public in luna octombrie. Angela Merkel este si ea tot mai pesimista, dupa intalnirea cu premierul grec Antonis Samaras: "Fiecare zi conteaza", sunt cuvintele ei pline de ingrijorare.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Grecia criza zona euro, #angela merkel germania italia, #datorii grecia austria bani , #zona euro