Ziare.com

Lovitura pentru Grecia: A fost retrogradata la statutul de piata emergenta

de Camelia Sisea
Luni, 04 Martie 2013, ora 21:15

   

Lovitura pentru Grecia: A fost retrogradata la statutul de piata emergenta
Grecia a fost retrogradata la statutul de piata emergenta de la cel de piata dezvoltata de catre un important fond american de investitii.

Russell Investments, care administreaza active in valoare de 162,9 de miliarde de dolari, a argumentat ca statul elen a devenit o ingrijorare la nivel global de cand datoria sa publica a atins un nivel nesustenabil in 2009, incetand astfel sa indeplineasca criteriile macro si de risc operational pentru statutul de piata dezvoltata.

"Este o decizie importanta si in mod clar o lovitura pentru Grecia", a spus Jerry Webman, economist-sef la OppenheimerFunds, pentru CNBC, precizand insa ca nu va avea un impact major asupra investitorilor.

Desi astfel de reclasificari sunt rare, ele au loc atunci cand o tara nu mai indeplineste criteriile specifice statutul actual, potrivit reprezentantilor Russell Investments.

Reclasificarea are loc dupa trei ani de schimbari sustinute ale criteriilor economice.

Guvernul de la Atena a implementat reforme bugetare radicale in vederea reducerii datoriei, in cadrul acordului cu partenerii sai europeni si cu FMI. Datoria publica a Greciei ar putea atinge nivelul de 179% din PIB in acest an. Tara se afla in cel de-al saptelea an de recesiune.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1851 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Le-a făcut-o!

Ieșirea asta,după ce a traversat o perioadă plină de
...turism și turiști,ca in RAI!Ceea ce ne pregătea și nouă MDRT...

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor