Ziare.com

Recorduri in zona euro: somaj la cote maxime, inflatia la minim

de Brandusa Stefanescu
Marti, 30 Aprilie 2013, ora 19:31

   

Recorduri in zona euro: somaj la cote maxime, inflatia la minim
Somajul in zona euro a crescut la noi niveluri record, in vreme ce inflatia a scazut la minimele ultimilor trei ani - punand astfel presiune pe Banca Centrala Europeana sa scada dobanzile.

Somajul mediu in cele 17 state membre ale Uniunii a atins 12,1 procente, in crestere fata de februarie cu 0,1 procente. In total, 19, 2 milioane de oameni sunt fara locuri de munca in regiune, noteaza BBC.

Grecia si Spania au cele mai inalte rate de somaj din zona euro, 27,2 procente, respectiv 26,7 procente, in vreme ce Austria, cu 4,7 procente si Germania, cu 5,4 procente, sunt cele mai scazute.

Somajul in randul tinerilor - persoane cu varsta sub 25 de ani - a atins 3,6 milioane in zona euro. In Grecia, 59,1 procente dintre tinerii sub 25 de ani erau fara un loc de munca iar in Spania, 55,9 procente.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Intre timp inflatia este in scadere, ca urmare, in principal, a scaderii preturilor din energie, fiind astfel la cel mai scazut nivel din februarie 2010 pana in prezent.

Analistii considera ca a crescut probabilitatea ca banca centrala sa reduca dobanzile de referinta, in urmatoarea sedinta de politica monetara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 688 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Orice pot sa cred, numai ca inflatia e in scadere, nu!...

.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor