Criza din Grecia nu va da nastere unui singur speculator gen Soros

Marti, 29 Mai 2012, ora 17:10
1726 citiri
Criza din Grecia nu va da nastere unui singur speculator gen Soros
Foto: Daylife

In urma cu doua decenii, George Soros a devenit faimos si bogat dupa ce a pariat impotriva Bancii Angliei pe devalorizarea lirei sterline. Insa este putin probabil ca o situatie similara sa aiba loc in contextul crizei actuale, sunt de parere analistii.

In 1992, Soros a avut castiguri de nu mai putin de un miliard de dolari, dupa ce a pariat ca lira se va deprecia, dar un posibil exit al Greciei din zona euro nu va da nastere unor astfel de speculatii pe seama monedei unice, cred analistii Reuters.

Sau, cel putin, nu din partea unei singure persoane. "Un singur jucator nu mai poate avea un astfel de impact. Pietele financiare sunt mult mai mari astazi", a explicat John Brynjolfsson, al carui fond de hedging, Armored Wolf, pariaza impotriva euro de ceva vreme.

Avand in vedere ca probleme din zona euro au inceptut de mult timp, este dificil pentru investitori sa marcheze un punct de inceput si sfarsit pentru o strategie de tranzactionare.

Totusi, Brynjolfsson si alti manageri de fonduri care profita de pe urma crizei din Europa se asteapta ca aceasta sa produca multi castigatori. Lor, insa, le este mult mai greu decat i-a fost lui Soros sa faca bani, avand in vedere ca autoritatile sunt mult mai atente la tranzactiile ce implica sume uriase.

In plus, din cauza deselor schimbari politice, fondurilor de investitii le este foarte greu sa gestioneze riscurile aferente unor astfel de operatiuni speculative.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#speculatii euro George Soros, #atacuri speculative euro , #zona euro