Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Criza din Grecia seamana a santaj, a joc de poker - seful Asociatiei Oamenilor de Afaceri

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 11:17
2813 citiri
Criza din Grecia seamana a santaj, a joc de poker - seful Asociatiei Oamenilor de Afaceri
Foto: sfin.ro

Presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, este de parere ca o iesire a Greciei din zona euro ar fi dramatica, iar criza elena "incepe sa semene a santaj sau a joc de poker".

O iesire a Greciei din zona euro ar fi dramatica, dar se cauta deja solutii de tranzitie, iar cand totul incepe sa semene a santaj sau a joc de poker, apare o reactie de aparare si constructia unei solutii, care sa nu fie dezastruoasa pentru intreaga Europa, a spus Pogonaru, la RFI Romania.

In opinia lui Florin Pogonaru, o iesire a Greciei din zona euro ar fi dramatica, dar europenii cauta deja solutii prin care sa se puna la adapost.

"Uitati la evolutia noastra emotionala apropo de Grecia. Intr-un fel suntem exasperati sa auzim de atatea ori de problema greceasca, intr-un fel am cam consumat toate emotiile referitoare la Grecia. Sigur, exista niste probleme foarte grave care s-ar intampla legate de iesirea Greciei (din zona euro - n. red.), in primul rand, panica populatiei, retragerea banilor din banci si fara discutie ca ar fi dramatic. Dar si aici incep sa se gandeasca solutii de tranzitie.

Toata lumea gandeste de exemplu care va fi solutia salariilor functionarilor publici in luna iunie in Grecia. Se va proceda la emiterea unor hartii de valoare, cum s-a facut de-a lungul istoriei in alte state in aceeasi situatie, prin care statul sa plateasca salariile in luna iunie?

Daca se va face acest pas, inseamna ca deja este primul pas spre iesirea Greciei din zona euro, pentru ca aceste hartii de valoare emise de statul grec in plata salariilor functionarilor proprii vor deveni viitoarele drahme", a explicat presedintele AOAR.

Florin Pogonaru precizeaza ca europenii cauta "solutii de tranzitie spre iesirea Greciei din zona euro".

"Tot mai mult se incearca, se gandesc, se pipaie solutii de tranzitie spre iesirea Greciei din zona euro.

Pana la urma, cand dinspre Grecia iti vine un semnal foarte puternic ca ceea ce se intampla in Grecia nu este o problema greceasca, e o problema europeana si ca europenii s-o rezolve, ca nu e problema grecilor si cand totul incepe sa semene a santaj sau a joc de poker, sigur ca exista si pe partea cealalta daca nu o reactie de aparare, constructia unei solutii, care sa nu fie dezastruoasa pentru intreaga Europa si care mai ales sa nu afecteze prin contagiunile tarile din jur", declara Florin Pogonaru.

Citeste mai multe despre acest subiect pe RFI Romania.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Florin Pogonaru criza economica Grecia, #Pogonaru criza Grecia, #criza Grecia santaj, #Grecia iesire euro , #zona euro