Ziare.com

Cum au evoluat primele doua economii europene in trimestrul doi

de Camelia Sisea
Marti, 14 August 2012, ora 22:16

   

Cum au evoluat primele doua economii europene in trimestrul doi
Germania a raportat o crestere economica modesta in al doilea trimestru al anului, in timp ce economia Frantei a stagnat, indicand faptul ca zona euro, in ansamblu, a inregistrat o contractie in ultimele trei luni.

Astfel, Germania, cea mai mare economie din zona euro a avut o crestere economica de 0,3% in trimestrul doi fata de primele trei luni ale anului, usor peste estimari, insa economistii considera ca, in absenta unei actiuni decisive pentru rezolvarea crizei datoriilor din regiune, cresterea nu va putea fi mentinuta, scrie Reuters.

Potrivit celor mai recente statistici, Germania a cunoscut un declin al productiei industriale, importurilor si exporturilor.

Pentru Franta, acesta este al treilea trimestru consecutiv de stagnare, iar banca centrala a anuntat deja ca estimeaza o usoara contractie in perioada urmatoare.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

De asemenea, atat Produsul Intern Brut al UE, cat si cel al zonei euro au scazut in trimestrul al doilea cu 0,2% raportat la primele trei luni ale anului.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1155 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor