Cum isi va reduce datoria Grecia?

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 15:34
1715 citiri
Cum isi va reduce datoria Grecia?

Oficialii greci au anuntat, luni, ca vor desfasura programul de rascumparare a obligatiunilor printr-o licitiatie olandeza, ca parte a eforturilor de a reduce datoriile.

Inlocuirea obligatiunilor care ajung la maturitate cu altele, pe o perioada mai lunga, este punctul central al programului de redresare a Greciei, prin care datoria sa va ajunge la un nivel mai sustenabil.

Schimbarea obligatiunilor va avea loc printr-o licitatie olandeza modificata (licitatie in care se incepe strigarea de la pretul cel mai mare si scade pana cand cineva doreste sa cumpere), prin care se va introduce un element de concurenta intre investitori, astfel incat sa se obtina cel mai bun pret.

La inchiderea sedintei de tranzactionare de pe 23 noiembrie, preturile obligatiunilor eligibile pentru acest schimb erau cuprinse intre 25,15 si 34,41 centi la euro, potrivit Reuters.

Guvernul din Atena a precizat ca nu va cheltui mai mult de 10 miliarde de euro pentru acesta operatiune. Investitorii trebuie sa-si declare interesul pentru schimb pana pe data de 7 decembrie, urmand ca tranzactiile sa fie finalizate pe 17 decembrie.

Grecia va publica luni planul pentru reducerea datoriilor

In schimb, oficialii din zona euro au declarat ca spera ca Grecia sa-si poata rascumpara obligatiuni in valoare de cel putin 40 de miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#licitatie olandeza obligatiuni Grecia, #reducere datorii Grecia , #zona euro