Ziare.com

Economia zonei euro a inregistrat o crestere peste asteptari in primul trimestru

Marti, 30 Aprilie 2019, ora 14:15

   

Economia zonei euro a inregistrat o crestere peste asteptari in primul trimestru
Ritmul de crestere a economiei zonei euro s-a dublat in primul trimestru al acestui an, in timp ce rata somajului a scazut in luna martie, arata datele publicate marti de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

Potrivit unei estimari preliminare, Produsul Intern Brut al zonei euro a inregistrat o crestere de 0,4% in primele trei luni ale acestui an, dupa un avans de 0,2% in ultimul trimestru al anului trecut. Cifra anuntata de Eurostat este superioara estimarilor analistilor intervievati de Factset, care mizau pe un avans de 0,3%, si sugereaza ca perioada de crestere economica modesta in zona euro s-a terminat, transmite AFP.

O alta veste buna venita de la Eurostat este faptul ca rata somajului in zona euro a scazut pana la 7,7% in luna martie, de la un nivel de 7,8% in luna februarie, acesta fiind cel mai scazut nivel inregistrat dupa luna septembrie 2008. Cifra anuntata de Eurostat este superioara estimarilor analistilor intervievati de furnizorul de servicii financiare Factset, care mizau pe o rata a somajului de 7,8%.

In ceea ce priveste Uniunea Europeana, Eurostat informeaza ca rata somajului a scazut pana la 6,4% in luna martie 2019, de la un nivel de 6,5% inregistrat in luna februarie 2019.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In randul statelor membre, cele mai mici rate ale somajului in luna ianuarie 2019 se inregistrau in Cehia (1,9%), Germania (3,2%), Olanda (3,3%), Polonia (3,4%), Malta (3,5%) si Romania (3,8%).

La polul opus, cele mai mari rate ale somajului au fost observate in Grecia (18,5% in luna ianuarie 2019), Spania (14%) si Italia (10,2%).

Eurostat subliniaza ca, in comparatie cu situatia din urma cu un an, rata somajului a scazut in toate statele membre, exceptand Danemarca si Suedia. In Romania, rata somajului a coborat de la 4,3% in luna martie 2018, pana la 3,8% in luna martie 2019.

Rata somajului in zona euro este in continua scadere, dupa ce in lunile aprilie, mai si iunie 2013 a atins un nivel record de 12,1%, iar in prezent se apropie de rata medie de dinaintea crizei financiare din 2007-2008.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1473 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor