Franta neaga ca statul ar fi falimentar

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 17:15
2047 citiri
Franta neaga ca statul ar fi falimentar
Foto: Daylife

Politicienii francezi insista ca economia tarii este in stare buna, dupa ce ministrul Muncii, Michel Sapin, a descris starea statului drept "complet falimentar".

Premierul Pierre Moscovici a spus, ulterior, ca declaratiile lui Sapin au fost "nepotrivite". "Franta este o tara cu adevarat solvabila, este o tara cu adevarat credibila", a spus seful guvernului francez, citat de BBC News.

Presedintele Fracois Hollande a promis sa reduca deficitul bugetar al Frantei la sub 3 la suta din PIB, in acest an, de la nivelul de 4,5%, in 2012.

Duminica, in timpul unui interviu radio, Sapin a raspuns la o intrebare despre starea statului spunand: "Dar este un stat complet falimentar". Dupa aceea, a revenit asupra declaratilor, spunand, pentru AFP, ca vorbea de starea financiara a statului din trecut si ca a fost doar o gluma.

Datoriile totale ale Frantei se ridica la nivelul de 90 la suta din produsul intern brut, cu mult peste tinta de 60% impusa pentru toate tarile din Uniunea Europeana.

Spre deseobire de alte state europene, presedintele favorizeaza majorarea taxelor decat reducerea cheltuielilor, inclusiv ridicarea impozitului pe venit la 75 la suta pentru francezii care castiga peste 1 milion de euro pe an.

Din cauza acestui impozit, actorul Gerard Depardieu a plecat in Rusia, iar premierul britanic, David Cameron, i-a invitat pe oamenii de afaceri francezi in Regatul Unit. Totusi, propunerea de majorare a impozitului pe venit a fost respinsa, recent, de Curtea Constitutionala.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#faliment Franta, #stare financiara Franta , #zona euro