Ziare.com

Franta se contreaza cu Germania: Grecia are nevoie de mai mult timp

de Ovidiu Albu
Luni, 24 Septembrie 2012, ora 15:18

   

Franta se contreaza cu Germania: Grecia are nevoie de mai mult timp
Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat ca Grecia are nevoie de mai mult timp pentru a respecta planul de salvare economica. Este cel mai clar apel al unui lider de prim rang din zona euro pentru a relaxa conditiile anexate imprumutului de 174 de miliarde de euro.

Reactia premierului francez reprezinta o lovitura data Germaniei, care insista pe adoptarea unei linii dure impotriva Atenei. Ayrault a declarat ca iesirea Greciei din eurozona ar reprezenta "inceputul sfarsitului proiectului european".

"Putem, deja, sa oferim mai mult timp Greciei... cu conditia ca Grecia sa fie sincera in privinta angajamentelor privind reforma, mai ales reforma legata de sistemul de taxe si impozite", a declarat premierul francez intr-un interviu acordat Mediapart, citat de CNN.

Afirmatiile lui Ayrault reprezinta cel mai explicit apel al Parisului pentru a sprijini Atena, premierul sugerand ca Grecia ar putea primi doi ani in plus pentru a-si indeplini angajamentele. O asemenea optiune a fost afirmata, saptamana trecuta, de sefa FMI, Christine Lagarde, insa a intampinat imediat opozitia Germaniei si a altor tari din nordul eurozonei, cum ar fi Finlanda.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

"Cred ca liderii Germaniei au inteles ca a pierde simtul realitatii in privinta Germaniei ne-ar duce intr-o situatie absolut de necontrolat", a mai spus Ayrault.

Pana acum, autoritatile franceze, in special presedintele Francois Hollande, s-au ferit sa abordeze diferit de viziunea Germania subiectul situatiei economice a Greciei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1245 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor