Germania isi pierde rabdarea cu Spania

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 00:05
2117 citiri
Germania isi pierde rabdarea cu Spania
Foto: Arhiva

Premierul spaniol Mariano Rajoy trebuie sa renunte la ambiguitate si sa decida daca Spania are nevoie sau nu de un imprumut complet, a afirmat un oficial al partidului de guvernare al cancelarului german Angela Merkel.

"Trebuie sa spuna clar care este situatia. Rajoy are in mod evident o problema de comunicare. Daca are nevoie de ajutor trebuie sa spuna acest lucru", a declarat Michael Meister, unul dintre liderii Uniunii Democrat Crestine, citat de Bloomberg.

Comentariile lui Meister subliniaza impasul in care se afla politicienii europeni in contextul contradictiilor cu privire la uniunea bancara, al discutiile derulate cu

Grecia pentru respectarea de catre Atena a angajamentelor asumate fata de creditorii internationali si al ezitarilor Spaniei de a solicita unui sprijin financiar extern.

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy a avertizat luni ca exista "tendinta de a pierde simtul urgentei" in lupta impotriva crizei financiare declansate in Grecia in urma cu trei ani.

Germanii sunt iritati de faptul ca Spania trage de timp dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a anuntat un program de imprumuturi ieftine pentru tarile confruntate cu dificultati financiare, in schimbul unor conditii stricte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Germania imprumut Spania, #criza zona euro , #zona euro