Grecia acuza UE ca foloseste un tratament sangeros si inutil asupra sa: E ca in Evul Mediu!

Joi, 26 Februarie 2015, ora 17:11
3805 citiri
Grecia acuza UE ca foloseste un tratament sangeros si inutil asupra sa: E ca in Evul Mediu!
Foto: Hepta.ro

Ministrul grec de Finante si-a atacat dur partenerii europeni, acuzandu-i ca obliga Atena sa impuna populatiei niste masuri inutile.

"In timpul Evului Mediu, acei asa-zisi medici prescriau ca tratament sangerarea terapeutica (flebotomie - n.red.). Adesea, aceasta tehnica inrautatea si mai mult starea pacientului. Cu toate acestea, ei nu se opreau si o aplicau in continuare", a precizat Yanis Varoufakis, ministrul grec de Finante, citat de Deutsche Welle.

Romania si celelalte state din Balcani, amenintate de un colaps financiar al Greciei

El considera ca scenariul seamana izbitor cu situatia tarii sale din prezent.

"Ilustreaza perfect atitudinea Europei fata de noi: daca austeritatea a dat gres, atunci (liderii europeni cred ca - n.red.) trebuie sa se impuna si mai multa austeritate", a punctat oficialul elen.

Varoufakis a avertizat ca daca liderii din UE vor sa dea jos Guvernul anti-austeritate de la Atena, atunci poporul se va arunca in bratele rasistilor si nationalistilor.

Culisele negocierilor dintre Grecia si creditorii internationali: E inadecvat ce fac politicienii eleni Interviu

Grecia, cu un pas mai aproape de a primi extinderea programului de finantare

Grecia a ajuns, vineri, la un acord cu creditorii sai internationali legat de extinderea cu patru luni a programului de asistenta financiara. Ca parte a intelegerii, Guvernul de la Atena a trimis luni seara la Bruxelles o lista cu reforme.

E oficial: Guvernul Greciei a facut un pas esential pentru viitorul tarii - Ce urmeaza

Ulterior, in urmatoarea zi, aceasta a fost aprobata de ministrii de Finante din zona euro, insa a atras critici din partea celorlalti creditori, Banca Centrala Europeana (BCE) si Fondul Monetar International (FMI).

"In primul rand, nu exista un angajament ferm prin care Guvernul se angajeaza sa implementeze reforme in sistemul de pensii, in ceea ce priveste TVA, in domeniul administrativ, privatizari si piata muncii", a atentionat Christine Lagarde, seful FMI.

Pentru ca Grecia sa obtina extinderea programului de asistenta financiara cu patru luni, el trebuie sa primeasca votul in parlamentele din Germania, Finlanda, Austria, Suedia si Olanda.

Insa europarlamentarul PMP Siegfried Muresan considera ca probabilitatea ratificarii acordului este foarte mare.

"E aproape o certitudine ca va fi aprobat pana pe 28 februarie, astfel incat Grecia sa primeasca banii de care nevoie incepand cu 1 martie, pentru ca actualul program expira la finalul acestei luni", a precizat Siegfried Muresan pentru Ziare.com.

Sangerarea terapeutica

Sangerarea terapeutica a fost o terapie foarte raspandita pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, bazata pe concepte antice.

Dar de cele mai multe ori, era o practica daunatoare bolnavului.

Astazi, manevra de sangerare - numita si flebotomie - este folosita in medicina conventionala doar in anumita cazuri, ca tehnica adjuvanta intr-un numar mic de afectiuni. Balanta dintre efectul advers al scaderii capacitatii de transport a oxigenului si potentialului efect pozitiv trebuie atent echilibrata, manevra justificandu-se - in principal - doar in policitemiile severe asociate cu sindrom de hipervascozitate sau in unele boli genetice asociate cu supraincarcarea cu fier.

Sursa: Wikipedia

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Grecia tratament sangeros Europa, #Grecia sange Europa, #Grecia atac dur Europa , #zona euro