Ziare.com

Grecia la raport: Creditorii vor incepe evaluarea marti

de Teodora Bodeanu
Luni, 23 Iulie 2012, ora 12:15

   

Grecia la raport: Creditorii vor incepe evaluarea marti
Grecia a revenit in centrul crizei datoriilor din zona euro, creditorii sai urmand a evalua, incepand de marti, daca tara se incadreaza in tintele cerute.

"Daca Grecia nu indeplineste aceste conditii, nu mai pot fi efectuate plati", a spus vice-cancelarul german Philipp Roesler, citat de Bloomberg.

Acesta s-a declarat "foarte sceptic" cu privire la salvarea Greciei si a precizat ca ideea unui exit al tarii din zona euro "si-a pierdut de mult timp sentimentul de teroare".

Grecia se chinuie sa raspecte obligatiile impuse de Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International pentru oferirea unor imprumuturi in valoare totala de 240 de miliarde de euro.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

FMI va lua o decizie in legatura cu deblocarea ratelor catre Grecia la sfarsitul lunii august, in functie de rezultatele evaluarii care incepe marti.

De altfel, oficialii FMI au anuntat Uniunea Europeana ca va inceta sa mai ofere sprijn financiar Greciei, ceea ce ar insemna intrarea in insolventa a tarii, in septembrie, potrivit unor surse citate de Der Spiegel.

Daca va rata tintele, Grecia va avea nevoie de 10 - 50 de miliarde de euro de ajutor financiar suplimentar, un lucru de neacceptat pentru FMI si UE.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1188 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor