Grecia vrea un "compromis cinstit" cu creditorii sai: Nu va asteptati sa capitulam fara conditii (Video)

Marti, 31 Martie 2015, ora 08:47
2616 citiri
Grecia vrea un "compromis cinstit" cu creditorii sai: Nu va asteptati sa capitulam fara conditii (Video)

Premierul elen Alexis Tsipras a afirmat luni ca incearca sa ajunga la "un compromis cinstit" cu creditorii tarii, insa fara sa fie dispus la orice concesie si apreciind in continuare ca este necesara o renegociere a datoriei Greciei.

"Cautam un compromis cinstit cu partenerii nostri. Dar sa nu va asteptati sa semnam o capitulare fara conditii. Pentru asta, suntem atacati fara mila, dar este si motivul pentru care societatea ne sprijina", a declarat seful stangii radicale de la tribuna parlamentului.

Guvernul condus de Alexis Tsipras avea programata luni seara o dezbatere in parlament pentru a face bilantul primului acord semnat pe 20 februarie intre Atena si creditorii sai si a evalua perspectivele acestuia. Punerea in aplicare a acordului, care prevede prelungirea timp de patru luni a imprumuturilor internationale, impune totodata guvernului sa prezinte o noua liste de reforme.

Prim-ministrul a afirmat ca a inaintat institutiilor creditoare o lista de reforme "reale" care vor face din Grecia o tara "moderna". Printre aceste masuri, Alexis Tsipras a citat lupta impotriva contrabandei cu tigari si benzina, fraudelor la TVA si verificarea conturilor bancare din strainatate.

De asemenea, el a reiterat necesitatea unei renegocieri a importantei datorii publice a tarii (177% din PIB), fara care "achitarea acesteia va fi imposibila". Discutia in cauza cu finantatorii - Uniunea Europeana si Fondul Monetar International - "se va deschide in timp util pentru a ajunge in iunie la un nou contract de dezvoltare" pentru tara.

Premierul grec a mai cerut partidelor de opozitie sa sprijine politica guvernului sau "pentru a pune capat austeritatii" si a atacat vehement bilantul cabinetului precedent condus de Antonis Samaras, o coalitie intre dreapta si socialisti.

Alexis Tsipras i-a atacat pe predecesorii sai ca au lasat tara "pe fundul prapastiei". In replica, Antonis Samaras a criticat optiunile guvernului stangii radicale pe care l-a acuzat ca duce tara "spre haos".

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Alexis Tsipras Grecia conditii, #Grecia condi ii reforma , #zona euro