Inflatia si somajul, la cote maxime in zona euro

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 16:24

   

Inflatia si somajul, la cote maxime in zona euro
Rata anuala a inflatiei in cele 17 tari ale zonei euro a ramas neschimbata, atingand maximul ultimilor trei ani in luna octombrie, in vreme ce numarul somerilor a atins un nou record in luna septembrie.

Statisticile oficiale europene arata ca indicele preturilor de consum a crescut cu 3 procente in luna octombrie, fata de perioada similara a anului trecut, fiind neschimbat fata de luna septembrie si considerabil peste tinta de inflatie a BCE care se situeaza sub 2 procente, noteaza Wall Street Journal.

Inflatia ridicata pune probleme importante Bancii Centrale Europene, in conditiile in care aceasta trebuie sa aleaga intre stimularea economiei, prin politici de relaxare monetara si dobanzi scazute, si scaderea inflatiei ceea ce ar presupune exact masurile contrare.

Datele referitoare la somaj, pe de alta parte, arata ca in septembrie somajul a crescut cu cea mai mare rata de crestere din ultimii doi ani. 16,2 milioane de someri in septembrie, cumulat pentru toate cele 17 tari ale zonei euro, reprezinta maximul inregistrat vreodata. Inregistrarile statistice pentru zona euro au inceput insa in 1998.

Cifrele acestea vin sa puna la indoiala declaratiile optimiste referitoare la cresterea economica din zona euro, la cateva zile dupa ce guvernele zonei au ajuns la un acord cu privire la modalitatea de rezolvare a crizei politice si economice din Grecia, care risca sa atinga si celelalte state. In Grecia, somajul a atins 17,6 procente in luna iulie.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1517 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Shogun
rank 1
Base@Eba@Boc@Pdl_adevaratii Asistati ai Romaniei! Rusine lor!
Asistatul numarul al Romaniei si care nu a facut decat sa beneficieze de functia sa este Base! El impreuna cu fica sau ficele mult iubite au beneficiat de banuti, de salarii si de avantaje platite de catre noi toti! Ce a facut? Ce au facut toti cei de la Guvern?!? Nimic. Ei sunt adevaratii Asistati...jenant, rusinos...ar trebui sa fie trasi in teapa!
paraipan
rank 5
Articolu' ie despre inflatzie si shomaj ridicat in UE! Da?
Frustrarile tale despre Preshedintele RO nu intereeseaza pe nimeni. In schimb, ne potzi arata printr'o postare literata, .. explicatzia ta la fenomenul shomajul si inflatzie ambele ridicate, cind .. de obicei .. daca ai shomaj ai inflatzie joasa (scade consumul), si the other way around. Ia sa te vedem .. de ce sint amindoua sus?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor