Merkel vrea sa convinga China ca zona euro e sigura

Miercuri, 29 August 2012, ora 16:42
1669 citiri
Merkel vrea sa convinga China ca zona euro e sigura

Cancelarul german Angela Merkel se va afla intr-o vizita oficiala in China in aceasta saptamana, pentru a doua oara de la inceputul anului, pentru a consolida relatiile comerciale cu Beijingul si pentru a obtine garantii din partea acestuia privind sprijinirea zonei euro prin achizitionarea de obligatiuni ale tarilor sudice, puternic afectate de criza datoriilor.

Relatia dintre cele doua tari, cei mai mari exportatori ai lumii, a trecut printr-o faza dificila incepand cu 2007, cand Merkel l-a primit pe Dalai Lama la Berlin, insa cancelarul german si-a temperat criticile privind incalcarea drepturilor omului de catre China in ultimii ani, concentrandu-se asupra legaturilor economice, scrie Reuters.

Merkel va fi insotita la Beijing de sapte ministri germani. Aceasta este a sasea vizita in China din 2005, cand Merkel a preluat functia de cancelar. Cea mai recenta deplasare a avut loc in februarie.

Potrivit oficialilor germani, discutiile din aceasta saptamana vor viza aspecte diverse, precum energia, clima, legaturile culturale sau situatia Siriei.

"Trebuie sa convingem China, asa cum facem cu alti investitori, ca investitile in zona euro sunt stabile si sigure", a spus un consilier al cancelarului german.

Citeste si:
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Sursa: Ziare.com