Ministru francez: Zona euro, fortata sa ia masuri urgente impotriva crizei

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 19:43
1508 citiri
Ministru francez: Zona euro, fortata sa ia masuri urgente impotriva crizei

Tarile din zona eruo trebuie sa adopte masuri bugetare mai drastice, daca vor sa obtina ajutor din partea Bancii Centrale Europene (BCE), a declarat Ministrul francez al Bugetului, Valerie Pecresse.

"Statele europene trebuie sa-si indeplineasca promisiunea de a taia din nivelul datoriei si de a creste convergenta bugetara. Iar apoi, insitutiile europene trebuie sa fie capabile sa-si indeplineasca rolul in totalitate. Aici ma refer atat la Comisia Europeana, cat si la Consiliul Europei si la BCE", a spus Pecresse.

Remarcile vin dupa ce, in urma cu trei zile, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german, Angela Merkel, au decis sa nu mai discute in public despre rolul pe care trebuie sa-l joace BCE in raspandirea crizei, scrie Bloomberg.

La intalnirea de joi a celor doi oficiali cu premierul Italiei, Mario Monti, s-a ajuns la un acord privind schimbarea tratatelor Uniunii Europene, pentru a se impune o disciplina fiscala in tarile din zona euro.

"Tintim la o noua politica de guvernare in zona euro si la o restaurare a increderii in aceste state", a conchis Pecresse.

Zona euro este din ce in ce mai incercata in ultima perioada. Germania, cea mai mare economie din acest bloc, a suferit o infrangere pe piata obligatiunilor, deoarece nu a reusit sa vanda decat 35% din active.

Dobanda la obligatiunile italienesti pe 10 ani a crescut din nou peste nivelul nesustenabil, iar Belgia a fost retrogradata vineri de agentia de rating Standard&Poor's din cauza bancii falimentare, Dexia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#criza zona euro, #economia zona euro, #zona euro BCE, #masuri austeritate , #zona euro