O singura tara scoate zona euro din cea mai lunga recesiune din istorie

Luni, 12 August 2013, ora 10:58
2330 citiri
O singura tara scoate zona euro din cea mai lunga recesiune din istorie
Foto: Reuters

Germania singura a reusit sa scoata zona euro din cea mai lunga recesiune din istorie, anticipeaza economistii.

Acestia estimeaza un avans economic de 0,2% in regiune pentru trimestrul al doilea comparativ cu primele trei luni ale anului, dupa sase luni anterioare de contractie. Datele urmeaza sa fie publicate miercuri de Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene, noteaza The Telegraph.

"Doar Germania este posibil sa fi crescut. Activitatea economica trebuie sa fi inregistrat un ritm lent in Franta, in timp ce in Italia si Spania a continuat sa scada", apreciaza analistii Morgan Stanley.

Franta si-a reviziuit prognoza economica pentru 2013 si estimeaza o scadere a produsului intern brut pentru prima data din 2009.

Zona euro, aproape de colaps? Cele mai mari datorii din istorie

Fondul Monetar International a cerut in iunie Frantei, a doua mare economie europeana, dupa Germania, sa micsoreze costurile cu forta de munca si sa limiteze cresterea taxelor pentru a-si imbunatati competitivitatea.

Pericolul teribil care ameninta zona euro: Va avea soarta fostei URSS?

"Nu ne intelegeti gresit. Nu vorbim de o redresare rapida in zona euro. Dar exista motive de speranta ca nu vor mai fi rezultate negative per ansamblul regiunii in al doilea trimestru", a spus Evelyn Herrmann, economist la BNP Paribas.

Totusi, ingrijorarile privind datoriile suverane din zona euro s-au redus in ultimele luni, iar datele recente ar putea consolida increderea investitorilor.

Isarescu, nou atac la politicieni - ce trebuie facut in urmatorii 20 de ani pentru economie

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#Germania recesiune zona euro, #crestere economica zona euro, #economie Germania, #economie Franta , #zona euro