Ziare.com

Planeta Germania - deosebirile uriase dintre nemti si restul Europei

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 07:14

   

Planeta Germania - deosebirile uriase dintre nemti si restul Europei
Situatia economica dificila generata de criza din zona euro a alimentat an de an pesimismul in randul europenilor si negativismul cu privire la proiectele europene derulate de liderii lor.

Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de compania de cercetare Pew Global.

Totodata, studiul releva diferentele mai puternice ca oricand dintre perceptia germanilor si a celorlalti europeni cu privire la realitatile economice din prezent.

Astfel, nemultumirea domina intreaga Europa, cu exceptia Germaniei. Optimismul germanilor in economie a crescut puternic in ultimii ani, iar liderii si institutiile tarii se bucura in continuare de increderea populatiei.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

De exemplu, in Germania, ponderea celor care considera ca situatia economica este buna aproape s-a triplat din 2010 pana in prezent, in timp ce in tari precum Franta, Marea Britanie, Italia si Spania numarul celor multumiti a scazut semnificativ.De asemenea, 74% dintre germani considera ca liderii lor fac o treaba buna, iar 77% cred ca situatia lor economica personala este buna, in timp ce media la nivelul UE este de 26%, respectiv 51%.Contrar asteptarilor, studiul arata faptul ca germanii nu considera inflatia o "mare problema", iar dintre natiunile europene bogate, Germania este dispusa in cel mai ridicat grad sa asigure ajutor financiar altor tari din UE care se confrunta cu probleme financiare mari.

In ceea ce priveste perceptia europenilor fata de germani, sapte dintre cele opt tari incluse in studiu considera Germania natiunea cea mai demna de incredere. Exceptia o reprezinta grecii, care se vad pe ei insisi in aceasta postura.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3126 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Stereotyping in Europe

Hahaha, de remarcat cine-s in capul listei la coloana a 3-a, ultimul tabel. Britanicii, francezii si nemtii considera ca francezii sunt cei mai aroganti. Pana si francezii se considera pe ei insisi cei mai aroganti. Haios :) Un studiu care abunda in discrepante izvorate din preconcepte etnice latente, la limita urii.

 

n-a intrat Romania in studiu ca ii surclasa pe Greci!!

Daca ceasca=kriminalul bandit komunist, le-a spus Romanilor timp de 25 de ani ca ei "e un popor minunat" Romanii chiar au ajuns sa creada!!

 

!!

Nemtii se considera o rasa pura. Nimeni nu este ca si ei. Diferente dintre ei si restul europei au fost..sunt..si vor fi in veci vecilor.

Felicitari ,emigrantul anonim

Asta e ,tembelul de ceusescu adica ,taranul ala ordinar ,ia obligat pe romani sa creda ca sunt ceea ce nu sunt. Acum se mira ca prosti cand ajung in occident,descopera ca au fost mintiti la greu ca vin dintr-o tara cu wc in fundul curtii si se spala la lighean

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor