Premier european: Va fi nevoie de un miracol pentru Grecia. Tsipras: Creditorii vor sa ne umileasca

Marti, 16 Iunie 2015, ora 16:52
7231 citiri
Premier european: Va fi nevoie de un miracol pentru Grecia. Tsipras: Creditorii vor sa ne umileasca
Foto: ERTV TV

Va fi nevoie de un miracol pentru ca Grecia sa ajunga la un acord cu creditorii sai pana la finalul lunii, a transmis, marti, premierul finlandez Juha Sipila, in timp ce omologul sau elen da vina pe institutiile financiare pentru esecul negocierilor.

"Situatia e una dificila, iar timpul este scurt", a explicat seful Guvernului de la Helsinki, citat de Reuters.

"S-ar putea spune ca va fi nevoie de un miracol pentru ca problemele sa fie rezolvate saptamana viitoare... Dar asta speram cu totii", a mai spus Juha Sipila, potrivit Kathimerini.

El sustine ca posibilitatea ca Grecia sa intre in insolventa a fost discutata acum cateva zile, iar unele tari s-au pregatit sufleteste de acest scenariu.

La Atena, sentimentul este cu totul altul. Intr-un discurs adresat Parlamentului, premierul elen Alexis Tsipras a sustinut ca a facut tot ce se putea face in cadrul negocierilor, dand vina pe creditori pentru esecul acestora, potrivit Guardian.

Seful Guvernul de la Atena a mai spus ca a trimis un plan de reforme la Bruxelles, care ar fi putut fi pus in practica, insa institutiile internationale nu au vrut sa faca un compromis.

Fost premier grec: Am ajuns din nou pe marginea prapastiei. E pacat (Video)

In schimb, ei au insistat asupra unor "masuri inacceptabile", precum taierea salariilor si cresterea taxelor.

"Creditorii vor sa umileasca Grecia", a insistat Tsipras, care a dat asigurari ca Executivul va munci in continuare la gasirea unor masuri care sa scape Grecia de austeritate.

In acest weekend, Grecia a trimis o delegatie la Bruxelles pentru a discuta din nou despre reformele cerute de creditorii internationali, insa nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Grecia negocieri esuate, #grecia miracol, #Grecia probleme bani , #zona euro