Presedintele Greciei: Suntem biciuiti fara mila, UE trebuie sa ne ajute

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 22:47
1793 citiri
Presedintele Greciei: Suntem biciuiti fara mila, UE trebuie sa ne ajute
Foto: Bloomberg

Grecia a fost "biciuita fara mila" din cauza politicilor sale fiscale, iar Uniunea Europeana ar trebui sa ajute mai mult natiunile sudice aflate in dificultate, sustine presedintele grec Carolos Papoulias.

"Pana acum am fost biciuiti fara mila. Cred ca am platit suficient pentru greselile noastre", a spus Papoulias cu ocazia unei intalniri cu presedintele Senatului canadian, Noel Kinsella, aflat in vizita la Atena, potrivit Ekathimerini.com.

"Europa trebuie sa inteleaga ca are nevoie sa ajute Grecia. Si nu doar Grecia, ci si Spania, Portugalia si Irlanda, pentru a depasi criza economica", a adaugat presedintele in varsta de 83 de ani, fost membru al rezistentei impotriva ocupantului nazist in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Dupa doi ani de austeritate, Grecia este din nou fortata sa reduca cheltuielile cu aproximativ 11,5 miliarde de euro pentru a primi in continuare finantare din partea UE, Fondului Monetar International si Bancii Centrale Europene.

Atena trebuie sa finalizeze pachetul pana la sfarsitul saptamanii, cand va avea loc urmatoarea intalnire liderilor eleni cu reprezentantii celor trei institutii internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Grecia masuri austeritate, #Grecia presedinte Carolos Papoulias , #zona euro