Presedintele RBS: O tara mica va iesi din zona euro in 2012 (Video)

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 18:16
2912 citiri
Presedintele RBS: O tara mica va iesi din zona euro in 2012 (Video)
Foto: Sky News

Presedintele Royal Bank of Scotland (RBS), Philip Hampton, a declarat ca o tara mica va iesi anul viitor din zona euro, destabilizand intregul sistem bancar al Europei.

"Acest gen de intamplari sunt determinate de scena politica, circumstante economice si sociale, care sunt imprevizibile. Sunt sanse extrem de mari ca o tara sa fie expulzata", a mentionat Hampton, citat de Sky News.

El a sustinut ca aceste evenimente vor produce efecte negative in sistemul bancar european. "Recapitularizarea bancilor si a guvernelor vor atinge cote maxime", a precizat Hampton.

Seful RBS, care a fost instalat in aceasta functie inainte de colapsul acestei banci in 2008, a recunoscut ca anul 2012 va fi unul dezastruos pentru sistemul bancar din marea Britanie.

"Nu cred ca poate fi rezolvat. Sunt prea multe lucruri care necesita reparatii capitale", considera Hampton.

Bancile au imprumutat, miercuri, aproape jumatate de trilion de euro de la Banca Centrala Europeana (BCE). Aceasta masura a provocat optimism pe piete, care a fost insa splberat rapid, din cauza ca investitorii se tem ca bancile vor investi in capitalul propriu, in loc sa cumpere obligatiunile tarilor puternic indatorate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei PlayStation 5
Sony se pregătește să lanseze o versiune îmbunătățită a consolei sale de gaming, PlayStation 5 Pro, care ar urma să ajungă pe piață până la finalul acestui an. Noua consolă va...
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
#presedinte RBS, #Philip Hampton, #iesire tara zona euro, #criza zona euro, #solutii criza , #zona euro