Ziare.com

Productia in zona euro scade puternic

de Brandusa Stefanescu
Joi, 01 Decembrie 2011, ora 16:29

   

Productia in zona euro scade puternic
Productia in zona euro s-a contractat cu o rata rapida in noiembrie, noile comenzi scazand cu cel mai mare procent intalnit din maximul crizei creditelor, in 2009, pana in prezent.

Indicele care masoara productia si modificarea cererii pentru zona euro, estimeaza activitatea prin intervievarea unui esantion de 3.000 de companii. Acest indice a scazut pana la minimele din ultimele 28 de luni in noiembrie, scazand totodata si sub nivelul de referinta absolut, ceea ce indica o contractie a activitatii, noteaza Wall Street Journal.

Ceea ce indica sondajul realizat de compania Markit este ca productia zonei euro a scazut cu o rata trimestriala de 2 procente iar declinul la nivelul noilor comenzi sugereaza ca scaderea va fi chiar mai puternica in decembrie. Aceasta din cauza ca mediul de afaceri alege sa vanda ceea ce detine deja in inventar, pentru a nu bloca lichiditati intr-o marfa al carei ritm de vanzare a devenit nesigur.

Masuratorile au confirmat, de asemenea, o minima a ultimelor 28 de luni a productiei in Germania, in Franta atingand nivelul minim al ultimelor 29 de luni. Doar productia italiana a crescut in mod neasteptat, dupa ce in prealabil atinsese un nivel foarte scazut.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Lipsa de incredere in mediul de afaceri din intreaga zona euro afecteaza disponibilitatea atat a mediului de afaceri cat si a consumtorilor catre cumpararea de produse si, totodata, producatorii locali trebuie sa faca fata si concurentei puternice pe care o fac produsele asitatice mai ieftine.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1174 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor