Productia in zona euro scade puternic

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 16:29
1307 citiri
Productia in zona euro scade puternic

Productia in zona euro s-a contractat cu o rata rapida in noiembrie, noile comenzi scazand cu cel mai mare procent intalnit din maximul crizei creditelor, in 2009, pana in prezent.

Indicele care masoara productia si modificarea cererii pentru zona euro, estimeaza activitatea prin intervievarea unui esantion de 3.000 de companii. Acest indice a scazut pana la minimele din ultimele 28 de luni in noiembrie, scazand totodata si sub nivelul de referinta absolut, ceea ce indica o contractie a activitatii, noteaza Wall Street Journal.

Ceea ce indica sondajul realizat de compania Markit este ca productia zonei euro a scazut cu o rata trimestriala de 2 procente iar declinul la nivelul noilor comenzi sugereaza ca scaderea va fi chiar mai puternica in decembrie. Aceasta din cauza ca mediul de afaceri alege sa vanda ceea ce detine deja in inventar, pentru a nu bloca lichiditati intr-o marfa al carei ritm de vanzare a devenit nesigur.

Masuratorile au confirmat, de asemenea, o minima a ultimelor 28 de luni a productiei in Germania, in Franta atingand nivelul minim al ultimelor 29 de luni. Doar productia italiana a crescut in mod neasteptat, dupa ce in prealabil atinsese un nivel foarte scazut.

Lipsa de incredere in mediul de afaceri din intreaga zona euro afecteaza disponibilitatea atat a mediului de afaceri cat si a consumtorilor catre cumpararea de produse si, totodata, producatorii locali trebuie sa faca fata si concurentei puternice pe care o fac produsele asitatice mai ieftine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#criza economica, #zona euro, #productie industriala, #scadere productie industriala , #zona euro