Rata somajului din zona euro a atins un nou record

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 16:33

   

Rata somajului din zona euro a atins un nou record
Rata somajului din zona euro a atins un nou record in luna noiembrie, pe fondul crizei fiscale si a masurilor dure de austeritate, care au aproblemele economice ale Europei.

Astfel, rata somajului din regiunea urcat in noiembrie la 11,8% de la 11,7% in luna precedenta, potrivit datelor publicate, marti, de Eurostat, biroul de statistica al Comisiei Europene. Acesta este cel mai ridicat nivel al somajului din 1995, cand au inceput sa fie publicate astfel de statistici, informeaza Bloomberg.

Economia din zona euro s-a contractat in ultimele doua trimestre, iar economistii anticipeaza un declin al produsului intern brut si in ultimul trimestru al anului, situatie care obliga companiile recurga la disponibilizari pentru a-si reduce costurile.

Banca Centrala Europeana prognozeaza o contractie economica de 0,5% in 2012 si de 0,3% in 2013.

Potrivit raportului Eurostat, numarul somerilor din zona euro a ajuns la 18,8 milioane in noiembrie, in crestere cu 113.000 fata de luna precedenta. Spania detine cea mai ridicata rata a somajului, de 26,6%, in timp ce in Austria exista cel mai mic numar al somerilor, cu o rata, de 4,5%.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1339 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
romann
rank 5
avantaj si dezavantaj
e tot mai putina nevoie de fota umana de munca; tehnologia avanseaza tot mai rapid; industria e robotizata; e normal sa dispara locurile de munca; viitor nesigur petru generatiile viitoare.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor