Refacerea economica a Germaniei, pe panta descendenta

Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 19:10

   

Refacerea economica a Germaniei, pe panta descendenta
Intensitatea refacerii economice a Germaniei ar urma sa scada anul viitor, in opinia analistilor, putand determina chiar o intrare in recesiune a celei mai puternice economii europene, din cauza riscurilor considerabile determinate de criza zonei euro.

"Situatia din pietele financiare aminteste de 2008, imediat dupa colapsul Lehman Brothers", considera consiliul de consultanta financiara al guvernului german, intr-o declaratie citata de Wall Street Journal.

"Uniunea monetara se gaseste in prezent in cercul vicios generat de datoria suverana si crizele bancare", se mai arata in declaratie.

Cresterea economica ar urma sa ajunga la doar 0,9 procente anul viitor, din cauza scaderii cererii externe pentru produsele germane, dar si din cauza incertitudinilor din pietele financiare.

Totusi, in scenariul in care criza din zona euro se intensifica, cresterea economica a Germaniei ar putea fi de doar 0,4 procente anul viitor, stagnarea economica fiind astfel scenariul optimist.

In privinta somajului, analistii considera ca acesta ar putea sa creasca in 2011, de la nivelul de la 6,9 procente, pana la 7,1 procente.

Deficitul bugetar al Germaniei ar putea scadea pana la 0,7 procente din PIB anul viitor, de la 1,1 estimat pentru 2011. Astfel, deficitul german s-ar putea mentine sub nivelul de 3 procente, impus prin Pactul European de Stabilitate si Crestere.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1091 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor