Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Referendum in Grecia: Premiera la sondajele de opinie - Ce tabara are un mic avans

Vineri, 03 Iulie 2015, ora 12:52
7345 citiri
Referendum in Grecia: Premiera la sondajele de opinie - Ce tabara are un mic avans

Cei care voteaza "da" la referendumul de duminica din Grecia ii devanseaza usor ca procent pe cei care opteaza pentru "nu", varianta recomandata de Guvernul elen, conform unui sondaj de opinie realizat de institutul Alco.

Tabara "da" are acum 44,8% din sufragii, fata de 43,4%, cat au cei care opteaza pe un raspuns negativ. Este pentru prima data cand balanta e inclinata in acest mod.

Potrivit sondajului realizat de institutul Alco in zilele de 30 iunie si 1 iulie, chiar si dupa instituirea unui control strict al capitalurilor in Grecia, 11,8% dintre cei chestionati sunt inca indecisi cu doua zile inainte de referendumul de duminica.

Bancile din Grecia nu se vor deschide marti: "Banii s-ar termina intr-o ora"! Tsipras vrea totul sau nimic

Ce spuneau sondajele anterioare

Anterior, in cele patru sondaje realizate de la anuntarea referendumului, adeptii unui raspuns negativ erau mai multi, dar proportia acestora a scazut drastic de la anuntul inchiderii bancilor si a plafonarii retragerilor din bancomate.

Grecii vad in proportie de 61% in actuala situatia un pericol de iesire din zona euro, fata de 30% care nu percep un astfel de risc. 9% sunt indecisi.

Intrebati daca un vot pentru "nu" ar schimba pozitia creditorilor si s-ar ajunge la acordul dorit de tara, 51% dintre cei chestionati cred ca nu, in timp ce 30% au o parere contrara.

Grecii sunt inca in mare majoritate dornici sa ramana in euro (74%), in timp ce 15% vor sa se revina la moneda nationala, drahma, iar 11% sunt indecisi.

Criza in Grecia: Imaginea de dinainte de referendum - magazine golite, banci si benzinarii inchise

Iese sau nu Grecia din zona euro?

Echivaleaza referendumul cu un "da" sau "nu" spus creditorilor, asa cum pretinde guvernul, sau cu un "da" sau "nu" pentru zona euro, asa cum sustin creditorii, pentru dramatizarea dezbaterii? La aceasta intrebare grecii au ales in proportie de 43% fiecare varianta, in timp ce 14% sunt indecisi.

Haos total in Grecia: Oamenii nu stiu miza referendumului, mitinguri si promisiuni

Ei sunt foarte impartiti si in privinta intrebarii daca decizia de a convoca un referendum este buna sau nu: 44% cred ca este o decizie buna, 46% cred ca este una proasta, in timp ce 10% au ales varianta "nu stiu".

Sondajul institutului Alco a fost realizat pe un esantion de 1.000 de persoane reprezentativ pentru populatia greaca in varsta de peste 18 ani.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#referendum Grecia sondaje, #vot referendum Grecia, #referendum Grecia, #decizie Grecia referendum , #zona euro