Ziare.com

Seful Syriza: Vom tine Grecia in zona euro

de Camelia Sisea
Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 23:00

   

Seful Syriza: Vom tine Grecia in zona euro
Partidul de extrema stanga din Grecia, Syriza, isi ia angajamentul sa mentina Grecia in zona euro, a anuntat liderul formatiunii police, Alexis Tsipras.

Intr-un articol din Financial Times, Tsipras, 37 de ani, sustine ca partidul sau nu intentioneaza sa scoata Grecia din uniunea monetara daca va iesi invingator in urma alegerilor care vor avea loc pe 17 iunie, potrivit CNBC.

Insa, daca Syriza castiga, va urmari sa renegocieze termenii acordului de asistenta financiara al Greciei cu Uniunea Europeana, Fondul Monetar International si Banca Centrala Europeana, aflat in desfasurare.

"Poporul grec vrea sa inlocuiasca vechiul memorandum de intelegere esuat (semnat in martie cu UE si FMI) cu un 'plan national pentru reconstructie si crestere'. Acest lucru este necesar pentru a evita o criza umanitara, dar si pentru a salva moneda unica", a spus Tsipras.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Liderul Syriza a promis, de asemenea, "reformarea sistemelor politice si de reglementare corupte si ineficiente ale Greciei", adaugand ca poporul se asteapta acum ca politicienii sa isi asume "responsabilitatea imediata pentru evitarea dezvoltarii crizei financiare din Grecia".

Potrivit acestuia, impozitul redus pe capital si venit personal si "metoda foarte ineficienta de colectare a taxelor" sunt doua dintre cauzele care au condus la problemele actuale ale Greciei.

Grecia se afla in cel de-al cincilea an de recesiune, avand o rata a somajului de 21,7%, potrivit datelor Eurostat. In acest context, impasul politic cu privire la modul in care poate fi combatuta criza a alimentat sprijinul pentru partidele extremiste.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1339 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bine, bine, dar.....

... ce va face daca zona euro nu mai vrea sa tina elada in spinare?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor